Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: V České republice platí občané nehorázně vysoké daně. Češi v úterý, což je Den daňové svobody, přestali symbolicky pracovat na stát.

Aktualita

Radim Fiala: V České republice platí občané nehorázně vysoké daně. Češi v úterý, což je Den daňové svobody, přestali symbolicky pracovat na stát.

Pracují na něj 148 dní ze 365 dní v roce, tedy více než 40 procent! Stát občanům sebere na svůj provoz více než 40 procent toho, co vyprodukují. Den daňové svobody, který je v úterý, představuje pomyslnou hranicí v kalendářním roce, která rozděluje rok na dvě období, kdy v prvním daňoví poplatníci pomyslně vydělávají na pokrytí výdajů vlády, vládních a veřejných institucí a v druhém již vydělávají na sebe. Hnutí SPD podporuje nízké daně.

Pokud si přejete, aby naše země nebyla v cizích, ale v českých rukou, a pokud chcete nízké daně, podporujte prosím SPD.

Náš stát za vlády Andreje Babiše velice plýtvá. Peníze se utrácí na korupční projekty, fotovoltaiku, dotace na biopaliva, dotace na politické neziskovky, přebujelý počet studentů vysokých škol, na sociální dávky pro nepřizpůsobivé, na rádoby-umělce či nesmyslné zahraniční vojenské mise. Obecně v dotacích se ztratí obrovské množství peněz a jsou vydávány často na předražené či nesmyslné projekty a dotace mnohdy nahrávají lidem, kteří mají dobré konexe či lidem, kteří přímo korumpují. Dotace jsou navíc nespravedlivé, protože někdo peníze na své podnikání dostane, někdo ne, a porušuje se tak rovnost podmínek na trhu.

Daněmi je stále více zatížená střední třída, která musí ze svých daní živit jednak nepřizpůsobivé a jednak nadnárodní korporace, které se danění v České republice vyhýbají. Obyčejní občané musí ze svých daní platit i různé politické neziskovky.

Diskriminovány jsou rodiny s dětmi. Proto chceme také prosadit 40procentní odpočet daně z příjmu fyzických osob pro rodiče s jedním dítětem, odpočet daně z příjmu fyzických osob pro rodiče dvou dětí bude 70 procent a u tří a více dětí bude 100 procent daně z příjmu fyzických osob.

A kde vzít prostředky do státního rozpočtu při snižování daní? Lze ušetřit na nesmyslech, jakou jsou inkluze, neadresné sociální dávky pro nepřizpůsobivé, dotace, zahraniční mise armády či byrokracie. Příjmy lze naopak hledat ve zdanění nadnárodních korporací. Například Francie schválila vyšší zdanění nadnárodních gigantů, jako jsou Google, Apple, Facebook, Amazon a další velké firmy.

Uvědomme si, že zahraniční nadnárodní korporace nadále „vysávají“ Českou republiku. Na dividendách loni odteklo téměř 257 miliard korun. Dle údajů ČNB zahraniční subjekty, které v Česku realizují přímé investice, loni z těchto investic inkasovaly souhrnný výnos ve výši 414 miliard korun. SPD odmítá, aby nadnárodní korporace vysávaly z České republiky peníze..

Měli bychom pořádně zdanit nadnárodní korporace, které od nás odvádí obrovské zisky a daní minimálně. Neměli bychom ždímat drobné české podnikatele, jak bohužel činí Andrej Babiš. Na velké nadnárodní korporace si netroufne, a tak daňovou zátěž přesouvá na poctivé české občany, kteří nemohou svůj zisk odvádět do zahraničí a nemohou si zajistit „daňovou optimalizaci“. Pokud si přejete, aby naše země nebyla v cizích, ale v českých rukou, a pokud chcete nízké daně, podporujte prosím SPD.

https://www.novinky.cz/…/506007-cesi-dnes-prestali-pracovat…

2019-05-29T10:31:40+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0