Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Prezident Miloš Zeman vystoupil v úterý na Žofínském ekonomickém fóru a hovořil o českých národních zájmech.

Aktualita

Radim Fiala: Prezident Miloš Zeman vystoupil v úterý na Žofínském ekonomickém fóru a hovořil o českých národních zájmech.

Mnoho věcí, které řekl, podepisujeme. Především to, že základním národním zájmem je naše národní suverenita a nesmíme si nic nechat diktovat od nevolené Evropské komise. A také, že existuje určitá podobnost “sdílené suverenity” EU a “omezené suverenity” v pojetí sovětského vůdce Leonida Brežněva, kdy k nám SSSR vyslal tanky, zatímco EU imigranty.

„Co je společným jmenovatelem českého národního zájmu? Je to suverenita. Suverenita, která znamená, že národní vlády a národní parlamenty rozhodují o osudu svých občanů,“ řekl Zeman. Podle jeho názoru existuje určitá podobnost “sdílené suverenity” EU a “omezené suverenity” v pojetí sovětského vůdce Leonida Brežněva. Sovětský vůdce k nám poslal okupační tanky a EU k nám podle Zemana chtěla poslat migranty. To je velmi přesný postřeh pana prezidenta.

Stejně tak souhlasíme s prezidentem, že rozhodovací pravomoci je nutné přesunout z nevolené Evropské komise na volenou Evropskou radu, jejímiž členy jsou v jednotlivých státech zvolení politici a v níž platí jednomyslnost, kdy nemůžeme být přehlasováni.

Prezident znovu zkritizoval sankce EU proti Rusku, protože podle jeho názoru sankce v žádném případě neulehčují mezinárodní obchod. „Když jsme byli na jednání v Maďarsku, tak nám premiér Viktor Orbán prozradil, že spolu s Itálií bude prosazovat, aby se ty sankce projednaly a aby neproběhla jen tzv. tichá procedura, kterou se sankce prodlužovaly. Tak uvidíme, jak to dopadne,“ řekl. Hnutí SPD říká, že by bylo nejlepší tyto sankce zrušit, protože poškozují naši zemi.

Jsme rádi, že prezident pochválil naše nové europoslance Ivana Davida a Hynka Blaška a že řekl, že rozhodně nemohou být označeni za extremisty. 🙂

Sdílíme i jeho názor, že nezaměstnaný občan, který odmítne nabízenou práci, přičemž k tomu nemá zdravotní důvody, nemá podle prezidenta dostávat dávky. Prezident se také podivoval se nad tím, že ODS nevyloučila ze svých řad politika, který doporučoval zabít prezidenta, Martina Langa. Nad tím se podivujeme též… Nesouhlasíme ale například s prezidentovou podporou mise v Afghánistánu.

Pokud bude pan prezident hájit naši národní suverenitu, bude v tom mít plnou podporu hnutí SPD.

https://www.parlamentnilisty.cz/…/Zeman-proti-EU-Breznev-k-…

2019-05-29T10:33:24+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0