Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Dnešní demonstrace proti Andreji Babišovi není nic jiného než majdanizace politiky v České republice.

O vládě mají rozhodovat volby a vláda má pracovat v rámci ústavy. V rámci ústavy se také mění a jmenují ministři. Hnutí SPD vládu Andreje Babiše nepodporovalo z důvodu účasti ČSSD ve vládě. Účast ČSSD v této vládě bude katastrofou pro její celkovou práci a premiér Babiš se fatálně mýlí v názoru, že se s bruselskou elitou nějak dohodne. Nedohodne! Bruselské elity to, co plně nekontrolují, ničí.

Vláda s ČSSD dnes fakticky nefunguje,země se propadá do dluhů a růstu cen, neboť nejde lidem přidávat a zároveň zavírat oči před financováním politických neziskovek, inkluze, růstem nákladů na státní správu nebo vyplácením štědré podpory flákačům. Nejde sedět na dvou židlích a Andrej Babiš na nich chtěl tancovat.

Dnes politické neziskovky, které platí vláda, podporují majdan. Majdan pomáhá otevřeně propagovat Česká televize. Vše probíhá na pozadí úniku informací ze zprávy Evropské komise. Ano, zprávu je třeba analyzovat, vyvracet či potvrdit a pokud se ukáže, že někdo porušil naše zákony pro svůj prospěch, nechť naše orgány konají. To je v zájmu naší země.

Jaká je pozice hnutí SPD k dnešní situaci a demonstracím? Hnutí SPD nepřipustí zpochybnění voleb. Požadujeme, aby hnutí ANO provedlo rekonstrukci vlády na odborném základě, bez politických nominantů ČSSD. Účast na vládě stran takzvaného Demokratického bloku je pro nás nepřijatelná. Ve sněmovně je dostatek hlasů pro takové řešení. Vláda v České republice musí být vytvořena na základě demokratické volby našich občanů, a nikoliv na základě převratu.

2019-06-04T16:31:56+02:00