Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Americký konzervativní myslitel Richard M. Weaver napsal knihu „Ideje mají důsledky“ a to je naprostá pravda.

Aktualita

Radim Fiala: Americký konzervativní myslitel Richard M. Weaver napsal knihu „Ideje mají důsledky“ a to je naprostá pravda.

Ukázalo se to v případě našeho nominanta do RRTV Ládi Jakla, který byl v poslední době dvakrát brutálně napaden. Nenávist vůči jeho osobě totiž šíří sluníčkáři již delší dobu a jejich nenávistné ideje se proměnily v údernou pěst.

Režisér Jan Hřebejk kupříkladu Jakla označil za „zastydlou máničku s bizarními názory, která sympatizuje s pravicovými extremisty, šovinisty a rasisty“. A nařkl ho, že tak dělá jen proto, aby se nechal zvolit do RRTV.

Asi nejslavnější je ale Jaklův „duel“ s Igorem Lukešem, představovaným ČT jako „historik z univerzity v Bostonu“. Debata o mezinárodních vztazích skončila v červenci 2018 tak, že Jakl se snažil hájit Donalda Trumpa po summitu s Vladimírem Putinem v Helsinkách, což Lukeše, který předtím diváky ujišťoval, že „seriozní lidé“ se summitem rozhodně nejsou spokojeni, vytočilo. Nejprve Jaklovi řekl, že lže, a pak se obrátil na moderátora, kterého začal z Bostonu peskovat, že Česká televize dává hlas „tady tomu pánovi, kterého sice nevidím, ale vím z nějaké fotografie, že má koňský ohon na hlavě“.

„Liga zakomplexovaných ufňukánků má bod. Po implozi SPD, Aeronetu a rodiny Klausů je to alespoň malá cena úspěchu. Každopádně 88 hlasů je hezky symbolické číslo,“ komentoval zvolení ředitel think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda.

Také Petr Dvořák nenechal zvolení bez vyjádření. „Rozhodování Poslanecké sněmovny při obsazování mediálních rad v poslední době zřetelně ukazuje na snahu posílit v nich ty názorové proudy, které volají po omezení nezávislých médií, zejména pak ČTK, Českého rozhlasu a České televize. Nové funkce dávají nositelům těchto názorů punc relevance a umožní jim ovlivňovat rozhodování orgánů, které mají naopak toto nezávislé prostředí pro fungování českých médií garantovat,“ řekl pro Aktuálně.cz generální ředitel České televize.

„Nepodporuji lidi, kteří vyhlašují podobné názory. Zásadně s nimi nesouhlasím. A nejsem pro, aby tito lidé dostávali prostor k ovlivňování činnosti médií,“ řekl exministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Podobný názor zastávají i Piráti. „Pan Jakl není vhodná osoba dlouhodobě, není to člověk, který zastupuje názory liberální demokracie, které zastupujeme i my a které jsou, jak doufáme, většinové i ve společnosti,“ shrnul postoj k Ladislavu Jaklovi poslanec Pirátů Tomáš Martínek.

Takže není ani moc divu, že ideje nenávisti zaseté zmíněný mi sluníčkáři měly své následky. Neomarxisté, „liberální demokraté“ a sluníčkáři mají plná ústa demokracie, svobody a tolerance, ale když nepodporujete Evropskou unii na věčné časy a neomarxistickou ideologii, a naopak hájíte národní stát, vlastenectví a tradiční hodnoty, jste podle nich nacista či rasista, který nemá žádná práva a jehož je třeba zlikvidovat. Vyzýváme občany, aby s námi společně bránili svobodu a demokracii. Příště se může sluníčkářům znelíbit kvůli svým názorům kdokoli z Vás.

https://www.parlamentnilisty.cz/…/Ten-pan-s-konskym-ohonem-…

2019-06-05T16:07:38+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0