Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Sociální demokracie dostává červenou napříč evropskými zeměmi!

Aktualita

Radek Rozvoral: Sociální demokracie dostává červenou napříč evropskými zeměmi!

Na základě dlouhodobého propadu preferencí německých sociálních demokratů, který je provázán s krizí této nejstarší německé demokratické strany, dobrovolně odchází ze všech politických funkcí její současná předsedkyně Andrea Nahlesová.

Hnutí SPD sleduje úpadek přízně voličů sociálních demokratů napříč evropskými zeměmi. Je to důsledek jejich uplatňované politiky vůči svým občanům, kteří v nich ztratili důvěru a přiklání se k takovým politickým subjektům, jež propagují program, který cílí na uspokojování jejich potřeb a názorově je oslovuje. Na kroku německé předsedkyně sociálních demokratů Nahlesové oceňujeme její morální „chlapské gesto“, spočívající v rezignaci na všechny politické funkce.

Možná by to mohla být pozitivní inspirace pro vedení České strany sociálně demokratické. ČSSD u nás dlouhodobě v posledních volbách propadá, jak jen to jde. Strana není jednotná ve svých názorech a stále více se kompromituje u našich voličů. Členové předsednictva ČSSD nemají ani tu odvahu rezignovat na své funkce a stále si nalhávají, že přijde nový silný restart jejich strany. Dění v této straně by byla jen její vnitřní záležitost, kdyby ale nebyla součástí současné vlády. Z tohoto důvodu v zájmu našich občanů apelujeme na vedení ČSSD, aby odešlo z vlády.

Sociální demokraté pomalu vyklízejí své pozice na politické scéně napříč celou Evropou, což dokládají výsledky místních voleb v jednotlivých zemích Evropské unie a konečně to potvrzují i závěry nedávno proběhlých voleb do Evropského parlamentu.

Sociálnědemokratická strana Německa obsadila ve volbách do EP v Německu až třetí místo se ziskem 15,5 procent, což je nejhorší výsledek pro tuto stranu v rámci evropských voleb. Naopak jako úspěch musím zmínit čtvrté místo a zisk 10,5 procent Alternativy pro Německo, která je v Evropském parlamentu zastoupena ve stejné frakci jako naše hnutí SPD. Ve Francii budou mít socialisté šest europoslanců, když získali 6,19 procent. Zde volby vyhrálo Národní sdružení Marine Le Pen z naší společné frakce Evropa národů a svobody. Národní sdružení tak ve Francii získalo 23,31 procent hlasů a obsadí v EP 23 křesel. Jako další příklad neúspěchu sociálně demokratických stran ve volbách do EP uvedu příklad Řecka a Maďarska. V Řecku socialistická strana Panhelénské socialistické hnutí, jež je členem Strany evropských socialistů a kandidovalo v evropských volbách za středolevou koalici KINAL, skončila na třetím místě se ziskem 8 procent. V Maďarsku získala Maďarská socialistická strana shodně okolo 10 procent jako levicová Demokratická koalice a skončila na třetím místě. Vítězná strana Fidesz Viktora Orbána získala ve volbách do EP celkem 52,33 procent a připadne jí 13 křesel. 

Tyto výsledky proběhlých voleb do Evropského parlamentu utvrzují názor, že politická značka „sociální demokracie“ je na úpadku napříč celou Evropou a že jí občané přestali důvěřovat. Naše hnutí SPD stojí za svými voliči a plní své sliby.

2019-06-06T07:04:42+01:00

Aktuality

Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání

Pátek 16.02.2024|

16.2.2024 12:55 Radek Rozvoral: Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání! Ministr Marian Jurečka z KDU-ČSL představil začátkem února návrh zákona, který upravuje systém vyplácení sociálních dávek. Konečné ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0