Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Přední developer Radim Passer upozorňuje to, že zoufalý nedostatek lidí ve stavebnictví se podepsal na extrémním zvýšením ceny stavebních prací.

Aktualita

Radim Fiala: Přední developer Radim Passer upozorňuje to, že zoufalý nedostatek lidí ve stavebnictví se podepsal na extrémním zvýšením ceny stavebních prací.

Zatímco od roku 1996 do roku 2016 se průměrná cena stavebních prací na metr čtvereční u kancelářských budov prakticky nezměnila, za poslední dva roky stoupla o 50 procent, u bytových projektů až o 70 procent. SPD dlouhodobě upozorňuje, že je ve školství potřeba podpořit učňovské školství, řemesla a technické obory. Odmítáme, aby místa obsazovali cizinci v případě, kdy je u nás nezaměstnaných skoro 210 tisíc lidí.

Podle Passera ze sektoru stavebnictví odejde každoročně do důchodu 7500 pracovníků, kteří nejsou nikým nahrazováni. Navrhuje příchod půl milionu pracovníků z Ukrajiny. My ale říkáme, že bychom měli tento nedostatek nahradit vlastními lidmi. Navíc odmítáme, aby měli o 20 procent vyšší mzdy než čeští pracovníci, jak prosazuje Babišova vláda.

Podle hnutí SPD zaměstnávání cizinců snižuje mzdy českým zaměstnancům, což zásadně odmítáme. Podle našeho názoru je možné nabízet práci prověřeným cizincům z kulturně a civilizačně blízkých zemí až v okamžiku, kdy ji odmítnou Češi. Současně ale prosazujeme, aby nezaměstnaným českým občanům, kteří odmítnou nabízenou práci, byly odebrány sociální dávky.

Naši předkové znali pravdivé přísloví, že řemeslo má zlaté dno. Dnes se ale bohužel studují nesmyslné obory jako gender studies a “každý musí mít vysokou školu”, ale učňovské obory skomírají a je pak nedostatek řemeslníků. Přitom šikovný řemeslník si dokáže vydělat více než mnohý vysokoškolák. A upřímně – mnohdy je jeho práce daleko přínosnější než přemoudřelého namyšleného pseudointelektuála, který vystudoval nesmyslné ideologické obory jako gender studies a který je bez práce nebo nám otravuje život v nějaké ideologické multikulturní pro-uprchlické neziskovce.

Hnutí SPD podporuje učňovské školství. Je potřeba, aby mladí studovali obory, které k něčemu jsou a které je uživí. Na učiliště odchází v České republice bohužel jen třetina populačního ročníku. Zhruba 40 000 deváťáků každý rok.

S obrovským nárůstem vysokoškolských studentů, kteří mnohdy studují obory, které nemají uplatnění na trhu práce, vzrůstá frustrace mladých lidí, kteří si nemohou najít práci. Naopak pak chybí pracovníci v řemeslech a technických oborech. To je situace, která se musí změnit. Podle hnutí SPD být učněm a poté řemeslníkem není žádná ostuda. Práce rukama není v žádném případě méně hodnotná. Važme si ji. Bylo by fajn, kdyby opět platilo „zlaté české ručičky“, nemyslíte?

https://zpravy.aktualne.cz/…/r~20b078207f9011e9b6a9ac1f6b2…/?

2019-06-07T09:44:13+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0