Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Další diktát Bruselu, který hnutí SPD odmítá.

Aktualita

Radim Fiala: Další diktát Bruselu, který hnutí SPD odmítá.

Evropská komise do Prahy vzkazuje, aby podíl obnovitelných zdrojů na konečné spotřebě energie stoupl do roku 2030 aspoň na 23 procent. Česko dosud počítalo s nárůstem pouze na 20,8 procenta.

Hnutí SPD je pro ochranu životního prostředí pro život člověka všemi deseti, ale opatření fanatických ekologistů životnímu prostředí naopak mnohdy škodí, škodí i ekonomice a napomáhají kriminalitě a korupci. Navíc odmítáme, aby nám Brusel diktoval, jak se u nás máme starat o životní prostředí. Toto má být čistě v kompetenci národních států. V případě možného přeshraničního znečišťování to mají řešit mezinárodní dohody.

Víme, že státní podpora fotovotaiky stojí mnoho peněz a vedla ke korupčnímu byznysu solárních baronů. U nás nejsou pro tuto věc úplně ideální podmínky. Pokud si chce někdo dát solární panel na střechu svého domu, tak proč ne, ale za své… Nelze to dotovat desítkami miliard, které zaplatíme my všichni. Naprostou zrůdností bylo, když fotovoltaické panely hyzdily krajinu a zabíraly kvalitní ornou půdu. To není žádná ekologie, ale ideologické šílenství vedoucí k ničení přírody.

Podobné to je i s větrnými elektrárnami. I v Německu již zjišťují, že ačkoli se snažili dělat ekologickou politiku, tak tato politika naopak škodí. Například některé větrné turbíny u větrných elektráren jsou až 250 metrů vysoké a hyzdí německou krajinu a zabíjí a plaší ptáky… A když moc fouká, obrovské množství vyrobené elektřiny může přetížit přenosovou soustavu. Biopaliva a řepka jsou jenom vodou na mlýn Babišovu byznysu, Česká republika je zamořena řepkou a nepěstují se plodiny pro potravinářství.

Čili mnohdy fanatičtí radikální ekologové přírodě paradoxně škodí stejně tak, jako někteří radikální revolucionáři škodili obyčejným pracujícím – třeba když bolševici způsobili hladomor v Rusku.

Česká republika nemá pro obnovitelné zdroje energie zrovna nejvýhodnější podmínky. Proto klíčový zdroj musí být jaderná energetika. Obnovitelné zdroje mohou fungovat jako doplňky na lokální úrovni, pro případy blackoutu to může částečně nahradit elektřinu ze sítě z velkých elektráren.

Jsme pro ochranu životního prostředí, ale musí se dělat s rozumem a bez hysterie. A hlavně bez diktátu Bruselu. Co myslíte Vy?

https://www.idnes.cz/…/evropska-unie-komise-obnovitelne-zdr…

2019-06-20T15:35:28+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0