Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Kdyby to nebylo smutné pro naši zemi, byla by to vlastně legrace. Ministři ČSSD nepodpořili státní rozpočet na rok 2020

Aktualita

Radim Fiala: Kdyby to nebylo smutné pro naši zemi, byla by to vlastně legrace. Ministři ČSSD nepodpořili státní rozpočet na rok 2020

Hnutí SPD dlouhodobě kritizuje Babišovu vládu a zvláště účast sluníčkářské neomarxistické ČSSD v ní. Alternativou je pro nás vláda odborníků nominovaná hnutím ANO, kterou by hnutí SPD mohlo podpořit, pokud by tato vláda podpořila programové priority našeho hnutí. Sluníčkáře Hamáčka a spol. ale v žádném případě u moci a koryt držet nebudeme! Snad vláda padne a socani z ní vypadnou. Premiérem by byl velmi pravděpodobně znovu prezidentem Zemanem jmenován Babiš a snad by podruhé chybu s účastí ČSSD ve vládě neudělal.

„Vláda schválila předběžný návrh státního rozpočtu, ale ministři soc. dem. se hlasování zdrželi,” oznámil na tiskové konferenci šéf soc. dem. a ministr vnitra Jan Hamáček.

Další věc je, že Babišova vláda počítá se schodkem 40 miliard. Se stejným deficitem chce hospodařit i v letech 2021 a 2022. A to bylo keců, kdy se Babiš chválil, jak je zodpovědný a dobrý hospodář. Hnutí SPD prosazuje vyrovnaný rozpočet. Peněz v rozpočtu by bylo dost, kdyby se podařilo zdanit nadnárodní korporace a kdyby se peníze neutrácely za nesmysly a nerozkrádaly se na pochybných projektech.

Kdyby peníze vláda raději vzala politickým neziskovkám, dotačním kmotrům či je vzala z peněz na nesmyslnou inkluzi, na neadresné sociální dávky, na nepřizpůsobivé či z peněz na zahraniční mise, které podporují agresivní politiku USA, udělala by lépe.

A nechápu, proč Babišova vláda stále odmítá vymáhat reparace, které by nám mělo zaplatit Německo. Německo doposud nezaplatilo reparace za škody, které způsobilo Československu ve druhé světové válce. České ministerstvo zahraničí uvádí, že nároky na reparace existují ve výši 306 mld. Kčs, vyjádřeno v dobové měně, přičemž Československu bylo ze strany Německa vyplaceno pouhých 230,1 mil. Kčs. Otázku reparací zvednulo naše hnutí SPD, které požaduje, aby je vláda požadovala po Německu. Babišova vláda to ale ústy Babiše odmítla. Podle odhadů hnutí SPD (na základě porovnání průměrných mezd tehdy a dnes) nám k dnešku Německo dluží 10 až 15 tisíc miliard korun.

https://www.novinky.cz/…/508589-jedna-sekera-za-druhou-babi…

Takže peníze by byly, kdyby jen vláda chtěla… Co myslíte Vy?

https://www.novinky.cz/…/508607-rebelie-v-babisove-vlade-mi…

2019-06-24T16:11:18+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0