Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Jedním z hlavních problémů starších lidí je zneužívání, fyzické a psychické týrání, ponižování, vykořisťování i zanedbávání péče v rodině či v zařízeních.

Aktualita

Radim Fiala: Jedním z hlavních problémů starších lidí je zneužívání, fyzické a psychické týrání, ponižování, vykořisťování i zanedbávání péče v rodině či v zařízeních.

Tvrdí to organizace Život 90, která nabádá seniorky a seniory, aby se nebáli říct si o pomoc. Podle našeho hnutí SPD by se měl silně zpřísnit postih pro ty, kteří nějak týrají staré lidi či zanedbávají péči o ně. To je opravdový hyenismus.

Podle vedení organizace Život 90 se zneužívání a zanedbávání seniorů objevuje víc v institucích, než v rodinách. Stačí, když senior nedostává řádně najíst, nebo pravidelně pít. Personál s lidmi prý někdy také komunikuje bez respektu.

Na druhou stranu je nutné vysoce ocenit práci sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách. Jejich práce je velmi těžká a často pracují doslova za almužnu. Tito lidé, kteří se řádně starají o seniory, si rozhodně zaslouží mnohem vyšší mzdu.

Co si o problému myslíte Vy a jaké máte zkušenosti? Setkali jste se někdy s něčím podobným? Napište nám.

https://stars24.cz/…/10800-duchodci-v-cesku-trpi-mlati-je-t…

2019-06-26T16:11:47+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0