Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: To je naprosto šokující. Zůstat ve stáří sám znamená pro desítky tisíc důchodců i existenční pohromu!

Aktualita

Radim Fiala: To je naprosto šokující. Zůstat ve stáří sám znamená pro desítky tisíc důchodců i existenční pohromu!

Zatímco osaměle žijící muži-senioři zaplatí za bydlení odhadem 70 procent svého důchodu, ženy-seniorky utratí za bydlení v pronájmu zhruba 80 procent svého důchodu, a v Praze a v Brně i mnohem více. Vyplývá to ze statistik, které zpracovala Rada seniorů ČR. Takže Babišova vláda ANO, ČSSD a KSČM vyplácí miliardy nepřizpůsobivým, utrácí je na inkluzi, na zahraniční vojenské mise a nesmyslné korupční projekty, ale na lidi, kteří se celý život dřeli, peníze nejsou? Hnutí SPD prosazuje navýšení důchodů.

Podle statistického úřadu se problém, kdy je senior sám na placení nájemného, týká 140 tisíc samostatně žijících důchodců z celkem 717 tisíc jednočlenných seniorských domácností. Osamělé ženy jsou na tom nejhůř v případě, že zároveň nepobírají vdovecký důchod.

Praha je na tom podle propočtů Rady i statistik ČSÚ nejhůře – tam osamělý důchodce ve 40metrovém bytě s tržním nájemným zaplatí měsíčně 17 305 korun včetně poplatků za vodu a energie. Penze muže v Praze podle České správy sociálního zabezpečení činí 14 421, u ženy 12 300 korun (s vdoveckým důchodem o 8 100 korun víc). Bez pomoci rodiny nebo státu se tedy neobejdou.

Na zvýšení důchodů by prostředky byly, kdyby se veřejné peníze nedávaly na sociální dávky nepřizpůsobivým, na předražené korupční zakázky, inkluzi či zahraniční mise. Rovněž zdanění nadnárodních korporací by přineslo tolik potřebné miliardy.

Řešení demografického propadu podle nás není v dovozu nepřizpůsobivých muslimských imigrantů či ve zvyšování daní a posouvání věku odchodu do důchodu, jak to prosazují sluníčkáři a globalisté, ale přece v tom, že podpoříme naše vlastní rodiny a naše vlastní české děti. Dovážet imigranty je záměrem sociálních demokratů, globalistů a sluníčkářů, aby mohli zničit národy a národní státy a vytvořili tupou masu ovcí, kterou budou moci lehce ovládat.

Hnutí SPD má v programu velmi výraznou finanční pomoc pracujícím rodinám s dětmi. Pro tyto rodiny s dětmi máme připravené výrazné slevy na dani z příjmu – 50 % u prvního dítěte, 60-70 procent u dvou dětí a rodina se třemi a více dětmi nebude platit žádnou daň z příjmu. Samozřejmě by platila námi navrhovaná podmínka, že alespoň jeden z rodičů pracuje a čistý trestní rejstřík bez úmyslných trestných činů.

Stejně tak chceme zavést i výhodné novomanželské půjčky i podporu bydlení a další věci – opět podmíněné pracovní minulosti jednoho z rodičů a podmínkou čistého trestního rejstříku bez úmyslných trestných činů.

I v praxi se ukazuje se, že například prorodinná státní politika Viktora Orbána přináší dlouhodobé výsledky. V Maďarsku za posledních osm let klesl počet potratů o třetinu, počet rozvodů o 22 procent a počet uzavíraných manželství se zvýšil o 43 procent. A v minulém roce se narodilo nejvíce dětí za posledních 20 let. Podobnou cestou finanční podpory rodin chce jít i hnutí SPD. Maďarsko dnes vyhrazuje na podporu rodin 5 procent hrubého domácího produktu, což je dvakrát tolik co v roce 2010. Hnutí SPD podporuje důchodce i rodiny s dětmi, protože to jsou spojené nádoby a tyto skupiny si zaslouží zvláštní ochranu.

https://www.idnes.cz/…/seniori-duchodci-najem-cinze-praha-b…

2019-06-28T14:20:24+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0