Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Ukazuje se, že na rozdíl od globalistické Obamovy administrativy se prezident Trump řídí důsledně a pragmaticky zájmy USA. To je určitou šancí, jak odvrátit globální konflikt.

Ve dnech 28. – 29. června v Japonsku konalo setkání G20. Jde o jednání dvaceti nejvýznamnějších zemí světa. Důležitá byla zejména jednání mezi čínským prezidentem Si Ťin-pchingem a americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Domluvili se na pokračování jednání o vzájemné obchodní dohodě, která má vyřešit celní válku mezi oběma státy. Trump potvrdil, že prozatím nebude zavádět další cla na čínské zboží a nakonec překvapil uklidněním situace okolo firmy Huawei, když americké firmy od něj dostaly povolení prodávat své technologie čínskému gigantu.

Zcela nečekaná byla také návštěva prezidenta Donalda Trumpa na korejském poloostrově, když vstoupil jako první prezident USA do Severní Koreje na demarkační linii mezi oběma korejskými státy, kterou tvoří 38. rovnoběžka. Donald Trump a Kim-čong-Un tímto obnovili jednání, které má vést k denuklearizaci korejského poloostrova a zmírnění napětí v této oblasti.

2019-07-01T11:36:05+02:00