Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Předseda ODS Petr Fiala předvádí pohrdání voliči a pokrytectví v přímém přenosu.

Aktualita

Radim Fiala: Předseda ODS Petr Fiala předvádí pohrdání voliči a pokrytectví v přímém přenosu.

Kvůli tomu, že se mu nelíbí Miloš Zeman jako prezident republiky, tak by chtěl znovu obnovit nepřímou volbu prezidenta parlamentem. Připomeňme, že v případě ODS, jde mnohdy o lháře a podvodníky, kteří několikrát podvedli a zradili voliče i naši zemi. Referendum a přímá volba i odvolatelnost politiků je nástroj, jak se bránit proti zrádným politikům podvodníkům, kteří voličům něco slíbí, a pak konají pravý opak. Nedivím se, že proti přímé demokracii a odpovědnosti politiků vystupuje zrovna Petr Fiala z ODS.

„Prezident má pocit, že když získal svůj mandát přímo od voličů, může dělat téměř cokoli. Není to pravda, jeho pravomoci jsou fakticky stejné,“ sdělil Novinkám Fiala. Podle něj je stále jasnější, že přímá volba prezidenta neměla být do českého parlamentního systému vůbec zavedena. „Proto chci otevřít diskusi o návratu k nepřímé volbě prezidenta, tedy volbě Parlamentem ČR,“ uvedl Fiala.

ODS přímou volbu prezidenta nejprve podpořila a když jí nyní nehraje do karet demokratické rozhodování voličů, chce jim toto právo sebrat! Hnutí SPD podporuje referendum, přímou volbu a také odvolatelnost politiků, protože politici mnohdy pošlapávají to, co slíbili voličům.

Když už jsme u té ODS, tak si pamatujeme, jak tehdejší předseda ODS Petr Nečas před volbami sliboval, že nebude zvyšovat daně, ale když se stal premiérem, bylo zvýšeno několik daní. ODS také ve svém programu slibovala, že bude proti předávání dalších pravomocí do Evropské unie. Dokonce i Kongres ODS (tedy nejvyšší orgán strany) schválil usnesení, že „zakazuje všem politikům ODS předávat další kompetence ČR na úroveň Evropské unie a rozšiřovat rozsah evropské agendy schvalované kvalifikovanou většinou“. Přesto následně většina tehdejších zrádných poslanců a senátorů ODS hlasovala pro Lisabonskou smlouvu, která enormně rozšiřuje diktát Bruselu!

Podobně to vidíme i v Británii – tam je referendum nezávazné, a tak britská premiérka Mayová se celou dobu snažila vystoupení Británie z EU proti vůli britských občanů zablokovat.

Referendum a přímá volba i odvolatelnost politiků je nástroj, jak se bránit proti zrádným politikům podvodníkům, kteří voličům něco slíbí, a pak konají pravý opak. Hnutí SPD od obrany skutečné demokracie neustoupí.

https://www.novinky.cz/…/509812-nerizena-strela-zeman-ods-c…

2019-07-08T14:09:04+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0