Radim Fiala: ODS, ANO, Pirátům, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN nevadí prolomení Benešových dekretů.

09/7 2019
Ve sněmovně jsme navrhli, aby se projednával bod týkající se kauzy Walderode a hrozícího prolomení takzvaných Benešových dekretů. Také jsme navrhli usnesení: „Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky považuje zpochybnění platnosti Benešových dekretů a případnou restituci majetku zrádců a kolaborantů zabaveného na základě těchto dekretů za přímé ohrožení suverenity a bezpečnosti České republiky.“ Bohužel poslanci ODS, ANO, Pirátů, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN náš návrh nepodpořili, čili tento návrh neprošel. Zvláště v případě ODS vidíme, že tato strana už dávno nehájí národní zájmy a dávno se nestaví proti prolomení Benešových dekretů. Nakonec není divu, když se předseda ODS Petr Fiala přátelí s předákem Sudetoněmeckého landsmanšaftu Berndem Posseltem. Odmítnutí boje proti prolomení Benešových dekterů u KDU-ČSL, TOP 09 a ČSSD, jejichž poslanci a ministři Bělobrádek, Herman, Marksová-Tominová či Korte jezdí na srazy landsmanšaftu, nás ovšem nepřekvapuje… Ministr zahraničí Petříček z ČSSD zase na sraz vyslal českého velvyslance v Berlíně Podivínského... Vidíme jasně, kdo bojuje za národní zájmy, a kdo je naopak zrazuje… http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=70752