Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: S přílivem nelegálních imigrantů do Evropy se zase roztrhl pytel a pašeráci nelegálních imigrantů ze sluníčkářských neziskovek využívají rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku.

Aktualita

Radim Fiala: S přílivem nelegálních imigrantů do Evropy se zase roztrhl pytel a pašeráci nelegálních imigrantů ze sluníčkářských neziskovek využívají rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku.

Tribunál koncem června sice odmítl nařídit Itálii, aby nechala ve svém přístavu v jednom konkrétním případě vystoupit 42 afrických migrantů z lodi humanitární organizace Sea Watch, zároveň ale vyzval místní úřady, aby poskytly potřebnou péči lidem na lodi, kteří ji potřebují kvůli svému zdravotnímu stavu či věku. Pašeráci z neziskovek se toho hned chytili. Pro hnutí SPD je naprosto nepřijatelné, aby Evropský soud pro lidská práva takto narušoval suverenitu států. Současně podporujeme italského ministra vnitra a našeho spojence Mattea Salviniho v jeho boji proti nelegální imigraci.

Konkrétně tohoto rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva hned využila kapitánka lodi Sea-Watch 3 Carola Racketeová, která s lodí blízko italských břehů jezdila zhruba 14 dní. Vyčkala ještě pár dní, dokud nemohlo už být nejmenších pochyb, že u drtivé většiny lidí na pokraji totálního vyčerpání se již schyluje k nutnosti převozu na nemocniční ošetření přinejmenším na pozorování. A pak rovnou vplula přímo do lampeduského přístavu. Tam už čekaly sanitky, které postupně přebíraly i ty migranty, kteří byli na italské území kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu vpouštěni již dříve.

Místní soud seznal, že především poskytla pomoc lidem v ohrožení, a tak byla propuštěna. Příkladem Sea-Watch 3 se inspirovala o zhruba 24 hodin později plachetnice Alex se čtyřmi desítkami dalších nelegálních migrantů. Plavidlo úřady rovněž zadržely a kapitána Tommase Stellu formálně vyšetřují pro podezření z napomáhání nezákonné migraci. Pak se přidala další loď Alan Kurdi s 65 běženci.

Připomeňme, že Evropský soud pro lidská práva (což je orgán Rady Evropy) již vloni skandálně rozhodl, že kritika zakladatele islámu Mohameda je podněcováním nenávisti, a proto tato kritika není chráněna svobodou projevu.

Je ale dobře, že v Itálii se chystá zpřísnění zákonů. Informuje o tom konzervativní americký server Breitbart. Podle novely zákona bude prý možné zabavovat lodě i těm, kdo pašují migranty pod italskou vlajkou. Rozhodnutí přichází po událostech posledních dní, kdy kapitánka lodi Sea-Watch 3 prorazila blokádu lodí, které jí bránily v zakotvení na italském území.

Změna má být v článku dvě, který se teď vztahuje pouze na lodi pod vlajkami jiných států než Itálie. Lodě pod vlajkou Itálie mají v současnosti plný přístup do italských vod. Dle Breitbartu to tedy znamená, že bude možné zabavovat lodě i těm, kdo pašují migranty pod italskou vlajkou.

https://www.parlamentnilisty.cz/…/Prisne-opatreni-Matteo-Sa…

Držíme palce našemu příteli a spojenci Matteo Salvinimu, který hájí Itálii před invazí imigrantů. Podle našeho názoru mají být nelegální imigranti deportováni zpět, odkud přišli, a ti, kteří je pašují, mají být trestně stíháni. Lodě pašující nelegálními imigranty by měly být zabavovány.

Připomeňme, že Salviniho politika uzavírání přístavů výrazně snížila migraci z Afriky do Itálie. Od začátku roku připlulo do Itálie přes moře podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky 2450 běženců, což je o 90 procent méně než v témže období loni. Za celý rok 2018 dorazilo do Itálie přes Středozemní moře 23.370 migrantů, o rok dříve jich bylo 119 370.

Matteo, držíme Ti palce! Společně Evropu ubráníme před invazí! Hnutí SPD je v Evropském parlamentu členem vlastenecké frakce Identita a demokracie (ID) v čele s Matteem Salvinim a Marine Le Penovou.

https://www.idnes.cz/…/migrace-migranti-italie-eu-uprchlici…?

2019-07-10T09:30:46+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0