Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Podpořili jsme navýšení důchodů a rodičovského příspěvku!

Aktualita

Radek Rozvoral: Podpořili jsme navýšení důchodů a rodičovského příspěvku!

I díky hlasům poslanců hnutí SPD budou od příštího roku navýšeny důchody a to v průměru o 900 korun měsíčně. Dále jsme propustili do druhého čtení návrh zákona na zvýšení rodičovského příspěvku o 80 tisíc korun.

Velmi nás ale zklamalo, že poslanci konkurenčních politických stran za ANO, ODS, Pirátů, ČSSD, KSČM a TOP 09 nepodpořili náš pozměňující návrh, na základě kterého by se důchod těm nejchudším důchodcům, kteří pobírají důchod, jenž nepřesahuje deset tisíc korun, zvýšil ještě o dalších 900 korun. Je nemorální nechat žít občany, kteří celý život pracovali s důchody pod deset tisíc korun.

Dále jsme propustili do druhého čtení návrh zákona na zvýšení rodičovského příspěvku o 80 tisíc korun, na který by měly mít nárok rodiny s dětmi do čtyř let, které ještě v lednu 2020 budou příspěvek pobírat, to znamená, že ho ještě nevyčerpaly. U tohoto vládního návrhu nám ale vadí, že je sepsán nespravedlivě a diskriminačně a nemyslí na všechny rodiny s nejmladším dítětem do čtyř let. Tím totiž trestá rodiče, kteří dříve vyčerpali příspěvek, protože se zapojili na trh práce dříve. Proto naše hnutí SPD podpoří v dalším projednávání návrhu zákona spravedlivé navýšení rodičovského příspěvku pro všechny rodiny s pracovní minulostí s nejmladším dítětem do čtyř let věku a to i pro ty, které již příspěvek vyčerpaly. Dále také podpoříme pravidelnou valorizaci tohoto rodičovského příspěvku.

2019-07-11T10:06:49+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0