Radim Fiala: Nelegální imigrace do Evropy opět nabírá na obrátkách, i když nás sluníčkáři a ministr vnitra Hamáček z ČSSD budou lakovat, že to žádná hrozba není.

23/7 2019
„Uprchlíci“ se valí balkánskou trasou, Slovinsko proti nim dokonce nasadilo armádu. Musíme bránit své hranice, abychom nedopadli stejně jako islamizovaná západní Evropa. Ostrahu slovinské hranice s Chorvatskem od pondělí posílilo 35 vojáků. Mají totiž zabránit rostoucímu pronikání migrantů, kteří přicházejí po takzvané balkánské trase, informovala agentura DPA. Vojáci budou nasazeni na jihozápadě země u přímořského města Koper, které leží v bezprostřední blízkosti hranice s Chorvatskem a Itálií. Policie v pátek zadržela 122 migrantů, když v zalesněném terénu odhalila několik provizorních táborů. Většina migrantů pocházela z Afghánistánu. Slovinský premiér Marjan Šarec před dvěma týdny oznámil, že její ochrana hranice bude posílena. Na několika místech už dnes stojí hraniční plot. Balkánská migrační trasa, která směřuje z Pákistánu a z Afghánistánu až do Rakouska a Německa, podle italského ministerstva vnitra znovu ožívá. V roce 2018 bylo na hranici Itálie a Slovinska zaznamenáno 446 migrantů bez patřičných dokumentů, zatímco letos už to bylo 782 lidí, uvedlo v červnu italské ministerstvo vnitra. O tom, že je situace vážná svědčí i to, že ostrahu hranice mají ve Slovinsku obvykle na starosti policisté. Armáda se podílela na jejím hlídání v roce 2016, kdy touto zemí v době vrcholu migrační krize prošly stovky tisíc běženců do západní Evropy. https://eurozpravy.cz/…/263988-uprchlici-se-vali-balkansko…/