Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Nelegální imigrace do Evropy opět nabírá na obrátkách, i když nás sluníčkáři a ministr vnitra Hamáček z ČSSD budou lakovat, že to žádná hrozba není.

Aktualita

Radim Fiala: Nelegální imigrace do Evropy opět nabírá na obrátkách, i když nás sluníčkáři a ministr vnitra Hamáček z ČSSD budou lakovat, že to žádná hrozba není.

„Uprchlíci“ se valí balkánskou trasou, Slovinsko proti nim dokonce nasadilo armádu. Musíme bránit své hranice, abychom nedopadli stejně jako islamizovaná západní Evropa.

Ostrahu slovinské hranice s Chorvatskem od pondělí posílilo 35 vojáků. Mají totiž zabránit rostoucímu pronikání migrantů, kteří přicházejí po takzvané balkánské trase, informovala agentura DPA. Vojáci budou nasazeni na jihozápadě země u přímořského města Koper, které leží v bezprostřední blízkosti hranice s Chorvatskem a Itálií.

Policie v pátek zadržela 122 migrantů, když v zalesněném terénu odhalila několik provizorních táborů. Většina migrantů pocházela z Afghánistánu. Slovinský premiér Marjan Šarec před dvěma týdny oznámil, že její ochrana hranice bude posílena. Na několika místech už dnes stojí hraniční plot.

Balkánská migrační trasa, která směřuje z Pákistánu a z Afghánistánu až do Rakouska a Německa, podle italského ministerstva vnitra znovu ožívá. V roce 2018 bylo na hranici Itálie a Slovinska zaznamenáno 446 migrantů bez patřičných dokumentů, zatímco letos už to bylo 782 lidí, uvedlo v červnu italské ministerstvo vnitra.

O tom, že je situace vážná svědčí i to, že ostrahu hranice mají ve Slovinsku obvykle na starosti policisté. Armáda se podílela na jejím hlídání v roce 2016, kdy touto zemí v době vrcholu migrační krize prošly stovky tisíc běženců do západní Evropy.

https://eurozpravy.cz/…/263988-uprchlici-se-vali-balkansko…/

2019-07-23T20:31:52+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0