Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Vojenská policie vyšetřuje podezření, že čeští vojáci loni v říjnu měli mučit afghánského vojáka Vahidulláha Chána, který byl podezřelý, že zastřelil na základně v západoafghánském Herátu českého vojenského psovoda Tomáše Procházku.

Aktualita

Radim Fiala: Vojenská policie vyšetřuje podezření, že čeští vojáci loni v říjnu měli mučit afghánského vojáka Vahidulláha Chána, který byl podezřelý, že zastřelil na základně v západoafghánském Herátu českého vojenského psovoda Tomáše Procházku.

Samozřejmě nevím, jak to celé bylo. Ale celé to jen dosvědčuje to, že by se česká armáda měla z Afghánistánu stáhnout. Jinak do toho zabředneme jako Američané ve Vietnamu či Sověti v Afghánistánu. Nechci nijak hanět české vojáky sloužící v Afghánistánu – plní jen úkoly, které jim dává vláda naší země. Ale říkám, že už je čas poslat naše kluky domů. Čeští vojáci mají bránit území našeho státu, a ne umírat za cizí imperiální zájmy.

Za skoro 18 let, co probíhá angažmá USA a jejich spojenců, se situace v Afghánistánu nijak výrazně nezlepšila. A místo Talibánu, který není expanzivní, se tam naopak uchytil Islámský stát…

USA rozvrátily Irák a odstranily proti-islamistický sekulární režim. Statisíce mrtvých. To samé v Libyi a Sýrii. Afghánský Talibán není zapojen do mezinárodního terorismu a nepodniká teroristické útoky v Evropě, přesto USA podnikly invazi i tam a nyní se s ostudou pomalu stahují a vyjednávají s Talibánem. Sýrie se díky pomoci Ruska ubránila a syrští křesťané považují Rusy za své osvoboditele, zatímco Západ považují za zrádce, kteří podpořili islamisty…

Ve vztahu k islámskému světu světu bychom se měli chovat ve stylu „žít a nechat žít“ – tedy my bychom se neměli plést do jejich věcí a současně musíme trvat na tom, aby oni se nepletli do našich. Zatím to bylo bohužel naopak – USA rozvrátily mnohé sekulární režimy, a do Evropy se současně valí invaze muslimských imigrantů (částečně i kvůli vměšování USA v muslimských zemích). Braňme naši vlast před imigrací, ale nevměšujme se do vnitřních záležitostí cizích států.

Nechci nijak hanět české vojáky sloužící v Afghánistánu – plní jen úkoly, které jim dává vláda naší země. Ale říkám, že už je čas poslat naše kluky domů. Čeští vojáci mají bránit území našeho státu, a ne umírat za cizí imperiální zájmy.

https://www.novinky.cz/…/511393-vojenska-policie-setri-udaj…

2019-07-25T10:14:34+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0