Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: To není dobrá zpráva. V naší republice opět výrazně přibylo cizinců, s čímž jsou spojeny negativní socio-ekonomické jevy.

Řada lidí si stěžuje na problematické ubytovny a podobně, ale nejde jen o to. V loňském roce evidovalo ministerstvo vnitra 566 931 cizinců s trvalým nebo přechodným pobytem. Oproti roku 2017 jich bylo o 40 120 více, tedy o 7,6 procenta. Od roku 2008 jde o nejvyšší meziroční procentuální nárůst. Vyplývá to ze zprávy o migraci za rok 2018, podle které tvořili na konci roku cizinci zhruba 5,3 procenta populace ČR. Navíc policie loni odhalila 4992 cizinců, kteří v Česku pobývali nelegálně. Je to o 254 více než v roce 2017. Podle hnutí SPD zaměstnávání cizinců snižuje mzdy českým zaměstnancům, což zásadně odmítáme.

Růst počtu cizinců je podle zprávy spojen s velkou poptávkou českých zaměstnavatelů po zahraničních pracovnících. To je ale špatně. Nezaměstnaných je u nás zhruba 200 tisíc osob a prázdná pracovní místa mají podle nás obsadit nejprve čeští občané bez práce.

Podle hnutí SPD zaměstnávání cizinců snižuje mzdy českým zaměstnancům, což zásadně odmítáme. Podle našeho názoru je možné nabízet práci prověřeným cizincům z kulturně a civilizačně blízkých zemí až v okamžiku, kdy ji odmítnou Češi. Současně ale prosazujeme, aby nezaměstnaným českým občanům, kteří odmítnou nabízenou práci, byly odebrány sociální dávky.

Stále je u nás nezaměstnaných zhruba 200 tisíc lidí. Volná pracovní místa by podle našeho názoru nejprve měli obsadit čeští občané. Je pak navíc šílené, když ČSSD navrhuje, aby se zvýšily sociální dávky pro nepřizpůsobivé, kteří pracovat nechtějí. Souhlasíme s prezidentem Zemanem, že lidem, kteří odmítnou pracovat, by se měly sebrat sociální dávky. Až posléze, kdy nabízená místa odmítnou čeští občané, je možné, aby zde pracovali prověření cizinci.

Co si myslíte Vy?

2019-07-26T16:02:10+02:00