Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Všechno jde, když se chce. V Nizozemsku schválili zákaz islámského zahalování tváře, což je podobná věc, kterou prosazuje i hnutí SPD.

Aktualita

Radim Fiala: Všechno jde, když se chce. V Nizozemsku schválili zákaz islámského zahalování tváře, což je podobná věc, kterou prosazuje i hnutí SPD.

Nevím, proč by něco takového nemohlo platit i u nás. Ale náš návrh zákona blokuje bohužel Babišova vláda.

Od čtvrtka začíná v Nizozemsku platit zákaz zahalování tváře. Je to primárně zaměřeno na součást oděvu muslimských žen, a to na nikáby a burky. Od čtvrtka si nesmí lidé zakrývat obličej ve školách, v hromadné dopravě, v nemocnicích a na úřadech, napsala agentura DPA.

Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek za hnutí ANO vysvětloval neutrální postoj vlády k návrhu zákona SPD zakazujícího zahalování tváře na veřejnosti s tím, že vláda podle něj vytýká návrhu například to, že by bylo kriminalizováno i nošení příliš velkých slunečních brýlí nebo lidí převlečených za Mikuláše.

Tak to je přece totálně směšně a je to naprostá lež. Hnutí SPD chce zabránit tomu, aby se u nás šířil islámský extremismus. Nechceme tu nikáby a burky, které ponižují ženy a jsou symbolem dominance islámu. Naše tradice včetně Mikuláše a jesliček, které chtějí multikulturní sluníčkáři zakázat, aby to „neuráželo muslimy“, my chceme naopak hájit.

Dle našeho návrhu by zákaz platil na veřejných prostranstvích a ve veřejně přístupných budovách s výjimkou případů, kdy zahalování obličeje souvisí „s plněním zákonné povinnosti, výkonem povolání, umělecké nebo sportovní činnosti nebo vyplývá ze zdravotních důvodů“. Postoj vlády hnutí ANO a ČSSD ukazuje, že se nechce jasně postavit proti islámskému extrémismu. (A sluneční brýle jako ochranu před sluníčkáři naopak podporujeme 🙂 🙂 🙂 ).

Z evropských zemí platí částečná omezení na zahalování tváře v Německu, Itálii, Švýcarsku, Norsku a v Bosně a Hercegovině. Úplný zákaz nošení závojů a šátků zahalujících obličej na veřejnosti přijala v roce 2011 jako první v Evropě Francie. Následovaly ji Belgie, Bulharsko, Lotyšsko, Rakousko a Dánsko. Nevím, proč by to nemělo platit i u nás. Společně se zákazem islámského zahalování navrhujeme i zákaz propagace nenávistné islámské ideologie. Co si o tom myslíte?

https://www.novinky.cz/…/512025-v-nizozemsku-zacina-platit-…

2019-08-01T11:42:47+01:00

Aktuality

Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání

Pátek 16.02.2024|

16.2.2024 12:55 Radek Rozvoral: Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání! Ministr Marian Jurečka z KDU-ČSL představil začátkem února návrh zákona, který upravuje systém vyplácení sociálních dávek. Konečné ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0