Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Babišova vláda se zaklíná tím, jak bojuje proti korupci, přitom předsedou Energetického regulačního úřadu, který stanovuje ceny elektřiny, jmenovala Stanislava Trávníčka, jehož jméno je spojováno se solárním boomem, díky němuž stát přišel o miliardy.

Aktualita

Radim Fiala: Babišova vláda se zaklíná tím, jak bojuje proti korupci, přitom předsedou Energetického regulačního úřadu, který stanovuje ceny elektřiny, jmenovala Stanislava Trávníčka, jehož jméno je spojováno se solárním boomem, díky němuž stát přišel o miliardy.

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) ho ale hájí. Podpora obnovitelných zdrojů energie nás ročně stojí více než 45 miliard korun! Odmítáme zdražit elektřinu důchodcům, rodinám s dětmi a peníze jim vyrvané z kapes dát milionářům a solárním baronům.

Stanislav Trávníček v době, kdy vrcholilo fotovoltaické šílenství, působil na ERÚ na postu ředitele odboru elektroenergetiky. Pod jeho odbor spadalo nastavování výkupních cen, ale také zde měl například sledovat vývoj v oblasti technologií tak, aby případná podpora ekologických zdrojů ze strany státu odpovídala nákladům.

„Zaráží mne, že se vracejí lidé, kteří byli přímo u podmínek nastavení výkupních cen pro fotovoltaiky, které skončilo solárním boomem, jenž má dopad v miliardách korun,” komentovala dosazení Trávníčka do čela ERÚ bývalá šéfka ERÚ Alena Vitásková.

Jen bych připomněl, že hnutí SPD podalo ústavní stížnost kvůli nárůstu cen elektrické energie právě ve spolupráci s Alenou Vitáskovou. Chceme, aby se ceny elektrické energie vrátily na úroveň v roce 2018. Ceny neuvěřitelně narostly, přitom se ukazuje, že pro to není podle všeho právní důvod. Maďarsko a Polsko ceny vrátilo, respektive je udrželo zásahem vlády na cenách roku 2018.

Analytici už dříve odhadli, že během letošního roku mohou některým lidem vzrůst meziročně náklady na energie až o několik tisíc korun ročně. Čtyřčlenná rodina v přepočtu ročně zaplatí na tzv. obnovitelné zdroje 16 000 korun. Podpora obnovitelných zdrojů energie nás ročně stojí více než 45 miliard korun.

My v našem hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) odmítáme zdražit elektřinu důchodcům, rodinám s dětmi a peníze jim vyrvané z kapes dát milionářům a solárním baronům.

https://www.seznamzpravy.cz/…/na-eru-se-vraci-clovek-ktery-…

https://www.mpo.cz/…/vyplacene-miliardy-na-podporovane-zdr…/

2019-08-07T23:41:51+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0