Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: To je nehorázné. Domácnosti pode odborníků musí počítat s tím, že ceny elektřiny se jim do konce roku nebo nejpozději od ledna opět zvýší.

Aktualita

Radim Fiala: To je nehorázné. Domácnosti pode odborníků musí počítat s tím, že ceny elektřiny se jim do konce roku nebo nejpozději od ledna opět zvýší.

Koncem loňského a počátkem letošního roku rostly ceny u některých tarifů až o deset procent a zdražování má pokračovat. My v našem hnutí Svoboda a přímá demokracie odmítáme zdražit elektřinu důchodcům, rodinám s dětmi a peníze jim vyrvané z kapes dát milionářům a solárním baronům.

Navíc se nárůst cen energií bude nutně promítat také do růstu cen ostatních služeb a zboží. Ke zvyšování cen dochází z několika důvodů. Je to jednak z důvodu energetické politiky EU, která razí podporu obnovitelných zdrojů a odklonu od jádra, která je navíc prosazována Německem a Francií. Podpora obnovitelných zdrojů tak čerpá obrovské dotace a v podstatě také tímto způsobem zásadně zdeformovala a dále deformuje ceny v energetice napříč státy EU. Každý občan platí v ceně energie měsíčně stovky korun solárním baronům.

Hnutí SPD v této souvislosti považuje za zásadní realizovat státní energetickou koncepci, která musí byt založena na základě našich národních potřeb a specifik a která jasně definuje naši potřebu do budoucna, a nikoliv potřebu EU. Pokud k současnému zdražení energií připočteme míru reálné inflace, tak nemůžeme mluvit o reálném růstu životní úrovně občanů, včetně důchodců. Hnutí SPD požaduje větší pravomoci pro regulační úřad. Stát musí regulovat nárůst cen energií.

Jen bych připomněl, že hnutí SPD podalo ústavní stížnost kvůli nárůstu cen elektrické energie ve spolupráci s Alenou Vitáskovou. Chceme, aby se ceny elektrické energie vrátily na úroveň v roce 2018. Ceny neuvěřitelně narostly, přitom se ukazuje, že pro to není podle všeho právní důvod. Maďarsko a Polsko ceny vrátilo, respektive je udrželo zásahem vlády na cenách roku 2018.

Analytici už dříve odhadli, že během letošního roku mohou některým lidem vzrůst meziročně náklady na energie až o několik tisíc korun ročně. Čtyřčlenná rodina v přepočtu ročně zaplatí na tzv. obnovitelné zdroje tisíce korun korun. Podpora obnovitelných zdrojů energie nás ročně stojí více než 45 miliard korun.

My v našem hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) odmítáme zdražit elektřinu důchodcům, rodinám s dětmi a peníze jim vyrvané z kapes dát milionářům a solárním baronům.

https://www.novinky.cz/…/cl…/elektrina-znovu-zdrazi-40292359

2019-08-07T23:43:26+01:00

Aktuality

Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání

Pátek 16.02.2024|

16.2.2024 12:55 Radek Rozvoral: Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání! Ministr Marian Jurečka z KDU-ČSL představil začátkem února návrh zákona, který upravuje systém vyplácení sociálních dávek. Konečné ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0