Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: To je šílené, kam až vede nesmyslný boj proti CO2.

Aktualita

Radim Fiala: To je šílené, kam až vede nesmyslný boj proti CO2.

Podle zprávy panelu OSN o podílu zemědělství na tvorbě oxidů uhlíku a dusíku a metanu by se měly vybíjet krávy a prasata kvůli tomu, že produkují skleníkové plyny! V šíleném Německu chtějí zase kvůli boji proti CO2 zavádět speciální daň na maso. Přitom naopak kvůli tomu, že je u nás likvidována živočišná výroba a hnůj je používán do bioplynek, půda kvůli nedostatku přírodních živin není schopna absorbovat vodu a je u nás takové sucho! Stavy krav a prasat nesmíme snižovat, ale naopak zvyšovat! Ideologie klimatických extremistů přírodě a životnímu prostředí nepomáhá, ale škodí!

Kvůli drastickému úbytku prasat a krav je nedostatek hnojiva, a tak půda není schopna zadržovat vodu. Pokud chceme bojovat proti suchu, musíme naopak obnovit naši živočišnou výrobu a potravinovou soběstačnost!

Podle Agrární komory ČR stavy prasat a skotu klesají trvale, čímž se posiluje nezdravě vyšší podíl rostlinné nad živočišnou výrobou. Chybí zhodnocení rostlinných komodit i humus v půdě. Proti roku 1989 se v ČR loni chovalo 29 procent prasnic a stejné procento dojnic, soběstačnost státu ve vepřovém byla ani ne 40 procent. V Česku přitom podle komory dlouhodobě roste spotřeba masa.

Potravinová soběstačnost je minulostí, vzato v celkovém finančním vyjádření jsme soběstační asi z 65 %, jestli vůbec. Brambor a ovoce dovážíme ročně kolem 25 %, zeleniny 65%…

Hnutí SPD podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je naprosto nesmyslný. Ke změnám teplot a klimatu na planetě vždy docházelo a dochází, ale hlavní odpovědnost nenese člověk a CO2, ale aktivita (a teplota) Slunce a vzdálenost Země od Slunce. V historii byly doby ledové i meziledové. Ve středověku za Karla IV. bylo tepleji a v Praze se pěstovalo víno, podobně jako nyní. Ale produkce takzvaných skleníkových plynů s tím neměla nic společného. Navíc CO2 není škodlivý plyn. Je to plyn důležitý pro fotosyntézu, čili díky němu je zaznamená i větší produkce plodin.

Boj proti CO2 výrazně poškozuje ekonomiku Evropy. V rámci této politiky musíme nesmyslně pěstovat a dotovat řepku kvůli biopalivům, dotovat fotovoltaiku solárním baronům, musí se stavět domy „s nulovou spotřebou energie“, které prodražují možnost pořídit si vlastní bydlení, řepka olejka zamořuje krajinu alergeny a jejím pěstováním trpí půda i celá krajina.

Ano, je nutné bojovat proti suchu. Ale finanční prostředky je nesmyslné dávat do omezování emisí CO2, ale je potřeba zamezit dalšímu zabírání půdy pro stavbu skladů i továren – je nutné, aby se pro výstavbu využily již zabetonované či asfaltované brownfieldy, nikoli zemědělská půda či půda, kde je zeleň. Je potřeba podpořit sázení stromků a zeleně, která by v krajině zadržovala vodu a vlhkost, a podpořit tvorbu rybníčků a jezírek. Stejně tak je třeba podpořit pěstování plodin, které zamezují erozi – čili je nutné zastavit dotování řepky.

Řešením je také podpora infrastruktury našeho venkova a našich českých zemědělců a ochrana klíčových komodit. Zemědělská politika musí být znovu pod kontrolou našeho státu a hnutí SPD bude podporovat potravinovou soběstačnost našeho státu v nejzákladnějších komoditách, abychom byli připraveni na výživu obyvatelstva ČR pro případ války, ekonomické či migrační krize. Stejně tak budeme podporovat obnovu našeho venkova, aby tam lidé zase chtěli žít. A musíme se starat o naši půdu. Proto potřebujeme přírodní hnojiva a proto potřebujeme, aby zde bylo dostatek krav a prasat. Jejich stavy nesmíme snižovat, ale zvyšovat!

https://zpravy.aktualne.cz/…/r~40f17b8ebd1b11e999160cc47ab…/

2019-08-15T10:36:37+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0