Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: To je fakt neuvěřitelný cynismus a ostuda sluníčkářů. Piráti, TOP 09, Praha sobě, STAN a KDU-ČSL ukazují svou pravou tvář.

Aktualita

Radim Fiala: To je fakt neuvěřitelný cynismus a ostuda sluníčkářů. Piráti, TOP 09, Praha sobě, STAN a KDU-ČSL ukazují svou pravou tvář.

Novinky informují, že i když má vedení Prahy v programovém prohlášení, že bude v hlavním městě zvyšovat bezbariérovost městské hromadné dopravy, tak ke konci letošního června pražský magistrát zrušil část speciální bezbariérové linky H1 pro vozíčkáře mezi Černým Mostem a stanicí Florenc. Desítky vozíčkářů jsou kvůli tomu v zoufalé situaci… Sluníčkáři mají plnou hubu humanity, ale když se to má ukázat v praxi, tak na své sliby kašlou a radši kamarádíčkům zajišťují dobře placené funkce a dávají prachy sluníčkářským neziskovkám.

Na vozíčkáře peníze nejsou, ale na festival „Všichni jsme Afričani“, na celoroční činnost Společnosti pro queer paměť, která mimo jiné usiluje o „odborné historické poznání LGBT minulosti“ či na průvod Prague Pride magistrát peníze má…

„Budeme pokračovat v programu zvyšování bezbariérovosti MHD. Budeme investovat do klimatizovaných a bezbariérových autobusů a vyššího komfortu cestujících městské hromadné dopravy,“ slibovala v programovém prohlášení koalice Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil pro Prahu. Sliby chyby…

Koncem letošního června přestala mezi Černým Mostem a stanicí Florenc jezdit bezbariérová linka H1, která po Praze vozila lidi s hendikepem od roku 1995. Magistrát zrušení vysvětlil s tím, že provoz linky H1 je finančně nákladný a využívalo ho jen několik málo lidí.

Argument magistrátu, že vozíčkáři mohou používat souběžnou linku metra B, ale dle vozíčkářů nedává smysl. Stanice na lince B jsou pro vozíčkáře těžko přístupné, protože mezi nástupištěm a stojícím vozem metra je mezera a také nejsou ve stejné rovině.

Praha věnovala na homosexualistický festival sto tisíc korun. Praha rovněž podpoří částkou 120 tisíc korun festival „Tvůrčí Afrika aneb všichni jsme Afričani“. Další homosexualistický projekt, který Praha finančně podpoří, je Centrum queer paměti, které prý „vytváří vysoce profesionální zázemí pro uchování kulturního dědictví pražské queer komunity“ – na to jde sto tisíc korun.

Pražské zastupitelstvo také schválilo individuální dotaci v hodnotě přes 5,1 milionu korun sluníčkářské neziskové organizaci Integrační centrum Praha (ICP), která se prý stará o „integraci“ migrantů v Praze.

Je mi z toho fakt zle. Mnozí důchodci u nás živoří na hranici bídy a vozíčkářům Praha ruší spoje, ale Praha současně vyhazuje peníze za takovéto sluníčkářské šílenosti… Co si myslíte Vy? Nedaly se ty veřejné peníze využít lépe?

https://www.novinky.cz/…/zoufali-vozickari-prazsky-magistra…

2019-09-09T16:49:03+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0