Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 10. 9. 2019

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že je nutné provést zásadní změny v hospodaření země a že odmítáme zvyšování daní Babišovou vládou. Také odmítáme vydírání vpuštěním „uprchlíků" do Evropy ze strany Turecka. Je podle nás třeba se připravit na ostrahu hranic. Opatření Mattea Salviniho proti imigraci fungují, jeho Liga má plnou podporu SPD. Dění okolo brexitu, kdy zrádní politici blokují rozhodnutí občanů, je důkazem, že je nutné zavést závazné referendum. Výrok ruského ministra kultury o tom, že je starosta Prahy 6 nacista, odráží podle nás vzniklou situaci.

1. Je nutné provést zásadní změny v hospodaření země. Odmítáme zvyšování daní.

Vláda začala připravovat státní rozpočet na příští rok a hledá, kde zvýšit příjmy a na kom ušetřit. V této souvislosti hnutí SPD odmítá zvyšování daní. Dlouhodobě upozorňujeme na nebezpečí hospodářské recese. Plně platí slova prezidenta Zemana, že ekonomický mejdan skončil. Je nutné provést zásadní změny v hospodaření země. Naše hnutí žádá okamžitý stop stav na náklady státní správy, zastavení financování neziskových organizací s politickým programem, konec sociálního komfortu pro nepřizpůsobivé občany a ukončení drahých neefektivních zbrojních zakázek či korupčních dotačních projektů. Pokud vláda bude ignorovat ekonomickou realitu a nepřistoupí na výše uvedená opatření, čeká nás zvyšování daní a inflace. Postihne to především zaměstnance, živnostníky a seniory.

2. Odmítáme vydírání vpuštěním „uprchlíků" do Evropy ze strany Turecka. Je třeba se připravit na ostrahu hranic.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan pohrozil, že umožní milionu „syrských uprchlíků" opustit Turecko a odcestovat do Evropy, pokud nebude na severovýchodě Sýrie ustavena bezpečnostní zóna. Na té se domluvilo Turecko s USA, ale plán vázne a Sýrie zřízení 30 km širokého koridoru na svém území odmítá. O možném otevření hranice s EU hovořil Erdogan ve čtvrtečním projevu ke své vládnoucí Straně spravedlnosti a rozvoje (AKP). Pod pojmem „syrský uprchlík" se ale ve skutečnosti mnohdy skrývají poražení militanti Islámského státu a teroristé různých radikálních skupin, které by zejména v Sýrii, Iráku a dalších zemích čekaly tvrdé tresty za zvěrstva, kterých se dopouštěli při okupaci těchto dnes rozvrácených zemí. EU poskytla Turecku v letech 2016 – 2018 tři miliardy eur, což je přibližně 77 miliard korun, stejnou částku by Turecko mělo dostat v období 2019 – 2023. Dvě miliardy eur půjdou z unijního rozpočtu a jednu miliardu zaplatí členské státy. Na Českou republiku padl diktát Bruselu ve výši účtu 11,38 milionu eur, což je přibližně 290 milionů korun. Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM zaplacení peněz potvrdila loni v listopadu. V minulém volebním období vláda hnutí ANO, ČSSD a KDU-ČSL dokonce chtěla prosadit v rámci EU bezvízový styk pro Turecko. Nechat se vydírat tureckým diktátorem je pro SPD zcela nepřijatelné. Pokud Erdogan své výhrůžky splní, ponese za to plnou odpovědnost Brusel a Babišova vláda. V této souvislosti je potřeba se připravovat na ostrahu našich vlastních hranic a připravovat soubor vlastních vládních bezpečnostních opatření.

3. Opatření Mattea Salviniho proti imigraci fungují, Liga má plnou podporu SPD.

Hnutí SPD podporuje legislativní kroky zavedené Matteem Salvinim (Liga), jimiž dočasně zastavil ilegální imigraci do Itálie. Přestože byl Matteo Salvini italskými zrádci a sluníčkáři zbaven funkce ministra vnitra, jeho vydané dekrety ještě stále platí. Italská policie zabavila na ostrově Lampedusa loď neziskové organizace Mediterranea, jejíž posádka ve Středozemním moři u libyjských břehů soustavně nabírala ilegální imigranty, které následně převážela do Itálie. Italské úřady zároveň také v pondělí zabavily loď Eleonore. Plavidlo se stovkou afrických ilegálních imigrantů na palubě zakotvilo na Sicílii i přes zákaz tamní vlády. Kapitán lodi Eleonore a zároveň pašerák v jedné osobě musí ale zaplatit pokutu ve výši 300 tisíc eur (7,8 milionu korun), rozhodly italské úřady. Matteo Salvini a Liga má naši maximální podporu. Předsednictvo SPD je připraveno veřejně vystoupit na jeho podporu na manifestaci plánovanou na den 19. října 2019 v Římě.

4. Dění okolo brexitu je důkazem, že je nutné zavést závazné referendum.

Dění okolo brexitu, kdy někteří zrádní britští poslanci blokují demokratické rozhodnutí britského národa v referendu a neustále se snaží posunout datum brexitu se záměrem vystoupení Velké Británie z EU úplně zablokovat, je dalším důkazem toho, že je potřeba zavést přímou demokracii a referenda. Hnutí SPD podporuje kroky a vyjádření britského premiéra Borise Johnsona, který opakovaně prohlásil, že Velká Británie opustí EU v každém případě k 31. říjnu 2019. Současný stav a politická situace ve Velké Británii je důsledkem absence zákona o referendu, který by byl pro místní politiky závazný. Závazné referendum prosazuje SPD.

5. Výrok ruského ministra kultury o tom, že je starosta Prahy 6 nacista, odráží vzniklou situaci.

Výrok ministra kultury Ruské federace Vladimira Medinského, ve kterém označil starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře (TOP09) v souvislosti s děním kolem sochy maršála Koněva za nacistu, považuje hnutí SPD za vyjádření, které plně odráží vzniklou situaci. Kolář opakovaně veřejně uráží památku vítězů nad fašismem. Nacistická Třetí říše byla globalistický imperiální projekt, stejně jako je globalistickým imperiálním projektem současná EU. Třetí říši porazilo spojení vlastenců bránících svoje národy. Maršál Koněv k těmto vlastencům patřil, proto je jeho památka nepřijatelná pro zastánce současné EU. Současní globalisté pomalu, ale důsledně přepisují historii a protože nenávidí obnovu pravoslavného vlasteneckého ruského státu a jeho křesťanských a slovanských tradic, tak důsledně a falešně vytváří obraz Ruska jako nepřítele.

2019-09-10T14:31:54+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0