Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Dobrá zpráva. Evropský soud pro lidská práva zasáhl proti řádění norského sociálního úřadu Barnevernet,

Aktualita

Radim Fiala: Dobrá zpráva. Evropský soud pro lidská práva zasáhl proti řádění norského sociálního úřadu Barnevernet,

který doslova krade lidem děti pod různými nesmyslnými záminkami typu, že děcko dostalo na zadek a podobně.

Norská občanka Trude Strandová Lobbenová přišla kvůli Barnevernu o syna. Evropský soud pro lidská práva v úterý rozhodl, že úřad tím porušil právo na soukromý a rodinný život, přičemž se opíral o nedostatečné důkazy.

Případů odebrání dětí juvenilní justicí je v Norsku mnoho. Jedna norská občanka raději ze země utekla. Silje Garmová, sedmatřicetiletá matka dvou dětí, předloni prchla do Polska s dvouletou dcerou Eirou. Druhé z dětí jí Barnevernet odebral. Loni v prosinci v Polsku dokonce získala azyl.

Silje Gamové úřad odebral dceru Frøyu na základě udání jejího exmanžela, že prý nadměrně užívá léky proti bolesti. Následně byla Gamová obviněná z „chaotického životního stylu“ a chronické únavy. Dcera jí byla odebrána i přes to, že norští i polští lékaři vyloučili, že by Gamová byla pod vlivem utlumujících léků a chovala se nějak nestandardně. Zdravotní záznamy, o které se rozhodnutí Barnevernu opíralo, navíc zmizely.

Další rodiče, kteří jsou z Polska, byli obviněni na základě informace, že dítě přichází do školy dlouhodobě zasmušilé. Když rodiče Helena a Arkadiusz sdělili sociálním pracovnicím, že je jejich devítiletá dcera smutná, protože má strach o zdraví své vážně nemocné babičky, pracovníci úřadu dítě odebrali do náhradní péče.

Rodiče s pomocí polského soukromého detektiva Krzysztofa Rutkowského pomohli dítěti od pěstounů uprchnout a dopravili je do Polska, Norsko v reakci na „únos“ zakázalo rodině vstup do Norska. Norské úřady žádaly navrácení dívky k pěstounům, ale polský soud jejich požadavky zamítl jako neopodstatněné.

Na přelomu března a dubna 2015 Barnevernet odebral 2,5-měsíční holčičku Maxine jejím rodičům, matce hluchoněmé Norce a otci Slovákovi. Jako hlavní důvod odebrání byl Barnevernem uveden nedostatečný oční kontakt holčičky s rodiči. Barnevern dále tvrdil, že protože matka je neslyšící a sama prošla pěstounskou péčí, je pro dítě nebezpečná. Rodina dvakrát napadla postup úřadů u norských soudů (podruhé to bylo v září 2016) a dvakrát uspěla. Barnevern se ale odvolal a okresní soud dal v říjnu 2017 dal za pravdu Barnevernu. Rodiče mají možnost kontaktu s dcerou pouze třikrát do roka na jednu hodinu. Šílené…

Norsko-rumunskému páru Ruth a Mariusovi Bodnariových odebral v listopadu roku 2015 Barnevernet pět dětí včetně 3-měsíčního kojence, a to z důvodu „nadměrné křesťanské horlivosti“.

Juvenilní justice ale funguje i například ve Švédsku. Švédské úřady ruské křesťanské rodině sebraly křesťansky vychovávané dítě a předaly ho k výchově muslimské rodině. Ruský občan nakonec musel utéci se svou rodinou do Polska, kde požádal o azyl! Polský soud nakonec díky Bohu rozhodl ve prospěch ruského občana, i když švédské úřady žádaly na základě eurozatykače o vydání jeho i dětí. Polský soud rozhodl, že ho nevydá, a navíc označil jednání švédských úřadů za porušení lidských práv ruského otce.

Polská média informují, že rodina Lisovců se v roce 2012 přestěhovala z ruského Chabarovska do Švédska. Když v roce 2014 manželka Denise Lisova vážně onemocněla, na rodinu si posvítily švédské sociální úřady, které v roce 2017 odebraly Denisovi jeho děti a daly je na výchovu do muslimské rodiny libanonského původu. Švédské úřady následně umožnily Denisovi vidět své děti jen šest hodin týdně. Denisovy děti v muslimské rodině psychicky trpěly a Denis se rozhodl vše řešit pokusem o útěk ze Švédska.

Švédské sociální úřady vůbec nebraly ohledy na námitky rodiny a dětí, že jsou křesťansky věřící a nechtějí do muslimské pěstounské rodiny. Podle svědectví dívek byl na ně ze strany muslimské pěstounské rodiny vytvářen nátlak, aby se podřídily pravidlům muslimské víry svých pěstounů! Odporné, jak se sluníčkáři nestydí znásilňovat děti a otevírají dveře islamizaci!

Na základě odborných vyšetření bylo zjištěno, že všechny tři děti se s otcem cítí být psychicky silně spojené a v bezpečí, kdežto jejich odebráním a umístěním do muslimské rodiny vyvolaly švédské úřady u děti psychické problémy. „Děti byly umístěny do kulturně, nábožensky a mentálně zcela cizí náhradní rodiny, ve které se necítily bezpečně,“ konstatoval polský soudce a dodal, že švédské úřady svým jednáním vědomě dětem ubližovaly. Odporné, jak se sluníčkáři nestydí znásilňovat děti a otevírají dveře islamizaci!

Pokud nechcete žít v takovém světě, kde Vám neoprávněně seberou děti a dají je třeba muslimům, podporujte prosím hnutí SPD!

https://www.idnes.cz/…/evropsky-soud-pro-lidska-prava-stras…

2019-09-10T16:08:39+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0