Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Kauza brutálně zavražděného saúdského opozičního novináře Džamála Chášukdžího,

Aktualita

Radim Fiala: Kauza brutálně zavražděného saúdského opozičního novináře Džamála Chášukdžího,

který byl byl umučen a následně rozřezán v budově saúdskoarabského konzulátu v tureckém Istanbulu, jasně ukazuje dvojí metr a pokrytectví sluníčkářů a západních velmocí: syrský prezident Bašár Asad je podle nich diktátor, kterého je potřeba svrhnout, ale Saudská Arábie je spojencem USA a „Západu“. Nahrávka, kterou získala turecká tajná služba, svědčí o odporné cynismu Saúdů.

Víme, že Spojené státy svrhly či se pokusily svrhnout víceméně sekulární proti-islamistické režimy v Iráku, Libyi, Egyptě či Sýrii. Intervence USA vedly k hluboké destabilizaci Blízkého východu a byly i jednou z příčin migrační krize.

O odporném cynismu Saúdů informoval server Info.cz. Na Chášukdžího, který na konzulát šel vyřídit žádost o sňatek s tureckou doktorandkou Hatice Cengizovou, v budově podle nahrávek, které se údajně podařilo získat tureckým tajným službám, čekalo patnáctičlenné komando, které ten den přiletělo do Instanbulu z Rijádu. Těsně před Chášukdžího očekávaným příchodem se jeden z velitelů akce, bývalý diplomat a zpravodajský důstojník Mahír Abdalazíz Matríb, který spolu s Chášukdžím dříve působil na saúdské ambasádě v Londýně, ptal patologa a hlavního forenzního lékaře saúdského ministerstva vnitra Salaha Muhammada Tubaikiho, jak naloží s novinářovým tělem poté, co ho usmrtí.

„Není možné jen dát tělo do pytle, (Chášukdží) je moc těžký a vysoký. Sice jsem zvyklý na práci s mrtvolami a vím moc dobře, jak je rozřezat, ale ještě jsem nepracoval na nikom, kdo by byl ještě teplý. Ale zvládnu to,“ odpovídá Tubaiki na Matríbův dotaz. „Normálně si dám do uší sluchátka a když je řezu, poslouchám hudbu. Do toho usrkávám kávu a kouřím. Až ho rozřežu, tak zabalíte jednotlivé části do plastových pytlů, ty dáte do kufrů a odnesete je z budovy,“ řekl patolog. Matríb se poté ptá zda „obětní zvíře“ již dorazilo, na což mu jeden ze členů komanda ve 13:14 místního času odpovídá, že Chášukdží vešel do budovy. To je opravdu zvrácené.

Víme, že režim Bašára Asada bojuje proti ortodoxnímu islámu a podporují ho náboženské menšiny a křesťané, protože zaručuje náboženskou toleranci a bezpečnost menšin. Podle Američanů je ale potřeba ho svrhnout. Režim Saúdské Arábie, kde vládne tvrdé muslimské právo šáría, se příliš neliší od režimu Islámského státu. Ale protože Američané potřebují od Saúdů, aby se snižovala cena ropy a potřebují jim prodávat zbraně, tak jim Saúdové nevadí. Asad, který chrání náboženskou toleranci, naopak podle nich musí být svržen. USA argumentují lidskými právy, ale ve skutečnosti jde o to, že Asad je spojencem Ruska a Íránu, což se Američanům nelíbí…

Spojené státy svrhly či se pokusily svrhnout víceméně sekulární proti-islamistické režimy v Iráku, Libyi, Egyptě či Sýrii. Intervence USA vedly k hluboké destabilizaci Blízkého východu a byly i jednou z příčin migrační krize.

Vidíme tady odporné pokrytectví sluníčkářů, „Západu“ a USA. Vrazi a totalitní režimy jim nevadí, když dělají, co potřebují… Současně svrhávají relativně přijatelné režimy, když ty jim nejsou po vůli.

https://www.info.cz/…/pustim-si-hudbu-dam-si-kafe-a-pak-ho-…

2019-09-12T09:52:18+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0