Radim Fiala: To si z nás snad Piráti dělají legraci. Podle nich by u maturitních zkoušek už žádný student nemohl propadnout, a to ani v případě, že by by měl nula bodů.

14/9 2019
Známkování by Piráti zrušili. Existovalo by pouze bodování a samy vysoké školy či zaměstnavatelé by rozhodli, zda studenta přijmou… To by znamenalo totální degradaci již dnes tak narušeného vzdělávání a školství. Hnutí SPD brání normální svět pro normální lidi a odmítá rozvrat našeho školství. Stát je v současnosti garantem udělování potvrzení, že někdo absolvoval maturitní zkoušku či že někdo získá akademický titul. To příště zrušíme akademické tituly jako bolševici a lidé si budou psát před jména místo titulu počet bodů? A zaměstnavatel bude luštit, kolik bodů znamená, že student něco umí? Návrh Pirátů znamená totální popření principů objektivního hodnocení. Dnes se zaměstnavatel může orientovat podle známek na vysvědčení a třeba i dle toho, zda má škola, z níž absolvent přichází, dobrou pověst. Počet bodů mu ale asi mnoho neřekne... Snahy rozvrátit školství ze strany neomarxistů mají za cíl debilizovat společnost a z lidí vytvořit tupé, poslušné, manipulovatelné loutky s vymytými mozky bez základních vědomostí o světě a bez hodnotového ukotvení. Takoví lidé se mnohem lépe podřídí nové totalitě, kterou sluníčkáři a neomarxisté připravují. Hnutí SPD brání normální svět pro normální lidi a odmítá rozvrat našeho školství. https://www.lidovky.cz/…/piratska-maturita-i-nula-bodu-by-s…?