Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Na Blízkém východě graduje vážná bezpečnostní krize s možným globálním přesahem.

Aktualita

Radim Fiala: Na Blízkém východě graduje vážná bezpečnostní krize s možným globálním přesahem.

Úder, který zlikvidoval polovinu produkce ropy Saúdské Arábie, nepochybně povede k další eskalaci napětí. Ceny ropy rostou a hrozí nebezpečí rozsáhlého konfliktu v oblasti. Je těžké uvěřit, že precizně přesný útok mají na svědomí jemenské síly. Střely nebo drony musely překonat technologicky moderní protivzdušnou obranu. V oblasti hrozí střet o dominanci. Je nepochybné, že Írán pokud bude označen USA za viníka a napaden, bude mít podporu jiných velmocí. Zásadním investorem v Íránu je Čína.

Dopadem konfliktu by byla ropná krize s vážným cenovým šokem v celém světě. Mimořádně tvrdě může krize dopadnout na Evropu. Česká republika by měla počítat s tím, že svět se stává méně stabilní a více nebezpečný.

V pondělí 23. září poslanec SPD a náš bezpečnostní expert Radek Vích pořádá ve sněmovně seminář, který se zabývá právě schopnostmi České republiky mobilizovat své zdroje v případě bezpečnostní krize. Naše země musí přemýšlet o své bezpečnosti sama za sebe.

Historie nás naučila, že spojenci zrazují a okupují. Kdo není schopen se postarat sám, tomu nikdo nebude pomáhat. Musíme se starat o své vlastní schopnosti překonávat krize.

Položme si otázky, jestli máme finanční rezervy ve zlatě. Máme dostatečné zásoby strategických surovin? Má armáda schopnost čelit podobným útokům dronů na velké vzdálenosti? Obávám se, že odpovědi nebudou uspokojivé. Naše hnutí SPD chce dělat maximum pro bezpečnost naší země v dnešním nebezpečném světě.

https://www.novinky.cz/…/trump-mame-nabito-a-pachatele-znam…

2019-09-17T10:09:31+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0