Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: To je šílené. Ústavní soud odmítl stížnost družstva Svatopluk proti verdiktu Nejvyššího soudu, podle kterého mají někdejší klienti H-Systemu vyklidit domy v Horoměřicích u Prahy.

Aktualita

Radim Fiala: To je šílené. Ústavní soud odmítl stížnost družstva Svatopluk proti verdiktu Nejvyššího soudu, podle kterého mají někdejší klienti H-Systemu vyklidit domy v Horoměřicích u Prahy.

Dosud platil odklad vykonatelnosti, o kterém ústavní soudci rozhodli loni v srpnu. Darebáci a tuneláři se dnes smějí slušným lidem.

Obyvatelé jsou z rozhodnutí Ústavního soudu zděšeni, z domů nevychází. „Několik sousedek mi už volalo, brečely mi do telefonu,“ řekl Martin Junek, předseda družstva Svatopluk.

„Když už přijdu o byt, ať mě třeba zavřou. Hlavním viníkem této kauzy je (advokátka Hana) Marvanová, konkurzní soudkyně (Eva) Hodačová i soudce (Kamil) Kydalka a další. A samozřejmě věřitelský výbor, který nám neumožnil, abychom něco podnikli,“ řekl ČTK jeden z obyvatel dotčených domů Richard Stadler. Dodnes nechápe, proč družstvo Svatopluk jako druhý největší věřitel zkrachovalé H-Systemu nemůže rozhodovat o tom, co se bude s nemovitostmi dít.

„Věřím, že je tady soudcovská mafie, jak to řekla paní doktorka (ministryně spravedlnosti Marie) Benešová. Nemám čemu věřit. Věřil jsem Ústavnímu soudu, ale bohužel, zklamal mě,“ dodal Stadler.

Kauza, kde ještě před rozhodnutím Ústavního soudu Nejvyšší soud nařídil vyklizení domů podvedeným klientům H-systému, potvrzuje jednu zásadní věc. V této zemi je mnoho zákonů a málo spravedlnosti. Málo spravedlnosti pro lidi, kteří nemají v peněžence miliony. Dnes se darebáci, jako jsou tuneláři OKD, smějí slušným lidem a vymahatelnost práva je pro obyčejné lidi nepřekonatelný problém.

Naše hnutí SPD prosazuje časové omezení mandátu soudce a jeho vymahatelnou odpovědnost za práci. Ostatní politické strany to však odmítají. Právo je nutné zjednodušit, neboť pro běžného člověka je naprosto nesrozumitelné.

Za úvahu stojí i přezkoumat v české ústavě roli zpolitizovaného Ústavního soudu, který například v minulosti prosadil ratifikaci Lisabonské smlouvy, která je v rozporu s naší ústavou a popírá svrchovanost našeho státu. Ústavní soud si mnohdy hraje na zákonodárce a porušuje rovnováhu moci.

Hamáček a spol. naše hnutí označují za extrémisty, ale skutečným extrémismem v této zemi je nespravedlnost, které se dostává obyčejným lidem a pohrdání právem darebáky s bílými límečky. Každý rozsudek by měl odpovídat dobrým mravům a měl by v sobě obsahovat spravedlnost.

https://www.idnes.cz/…/ustavni-soud-h-system-vyklizeni-domu…

2019-10-02T10:04:50+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0