Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Hnus. Evropská unie prosazuje dovoz zdravotně závadného masa!

Aktualita

Radim Fiala: Hnus. Evropská unie prosazuje dovoz zdravotně závadného masa!

Upozornil na to europoslanec SPD Ivan David. Brusel navrhuje zvýšit dovozy kuřecího masa z Ukrajiny o dalších 50 tisíc tun ročně. Na Ukrajině není zakázáno používání anabolických steroidů a růstového hormonu k dopování kuřat, aby rychleji rostla. Použití těchto hormonálních přípravků má však negativní zdravotní dopady na konzumenty masa z dopovaných zvířat. Na Ukrajině je navíc povoleno používání mnohem vyššího množství pesticů a herbicidů k ošetřování obilnin pro krmné směsi pro drůbež, než v EU! My v hnutí SPD odmítáme, aby se do České republiky kvůli EU dovážel takový biologický odpad!

Obojí má negativní dopady na kvalitu drůbežího masa. Navrhli jsme, aby se další zdravotně závadné maso přestalo dovážet.

Za poslední dva roky platnosti dohody mezi EU a Ukrajinou, která umožňuje bezcelní dovozy ukrajinských potravin, vzrostl import kuřecího z Ukrajiny na 14-ti násobek! Už to má negativní dopady na české i ostatní evropské chovatele drůbeže. Brusel nyní navrhuje další zdvojnásobení dovozů.

Europoslanec Ivan David z SPD proto jménem vlastenecké frakce Identita a demokracie na jednání zemědělského výboru Evropského parlamentu navrhl zamítnutí dodatku k dohodě mezi EU a Ukrajinou, která by umožnila další zdvojnásobení dovozu kuřecího z Ukrajiny. My v hnutí SPD odmítáme, aby se do České republiky kvůli EU dovážel takový biologický odpad!

Brusel navrhuje zvýšit dovozy kuřecího masa z Ukrajiny o dalších 50 tisíc tun ročně

Brusel navrhuje zvýšit dovozy kuřecího masa z Ukrajiny o dalších 50 tisíc tun ročněNa Ukrajině není zakázáno používání anabolických steroidů a růstového hormonu k dopování kuřat, aby rychleji rostla. Použití těchto hormonálních přípravků má však negativní zdravotní dopady na konzumenty masa z dopovaných zvířat. Na Ukrajině je navíc povoleno používání mnohem vyššího množství pesticů a herbicidů k ošetřování obilnin pro krmné směsi pro drůbež, než v EU. Obojí má negativní dopady na kvalitu drůbežího masa.Za poslední dva roky platnosti dohody mezi EU a Ukrajinou, která umožňuje bezcelní dovozy ukrajinských potravin, vzrostl import kuřecího z Ukrajiny na 14-ti násobek! Už to má negativní dopady na české i ostatní evropské chovatele drůbeže. Brusel nyní navrhuje další zdvojnásobení dovozů.Europoslanec Ivan David (SPD) proto jménem frakce ID na jednání zemědělského výboru EP navrhl zamítnutí dodatku k dohodě mezi EU a Ukrajinou, která by umožnila další zdvojnásobení dovozu kuřecího z Ukrajiny.

Zveřejnil(a) MUDr. Ivan David dne Pondělí 7. října 2019

2019-10-09T10:06:28+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0