Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Znovu se ukazuje, jakou obrovskou chybou bylo uznání nezávislosti Kosova českou vládou.

Aktualita

Radim Fiala: Znovu se ukazuje, jakou obrovskou chybou bylo uznání nezávislosti Kosova českou vládou.

Tento samozvaný stát destabilizuje Balkán. Předseda vítězné strany kosovských předčasných voleb a kandidát na premiéra Albin Kurti se nevzdává myšlenky spojení Kosova s Albánií a vytvoření Velké Albánie. Něco podobného na konci května řekl i kosovský prezident Hashim Thaçi. To by vedlo k destabilizaci Balkánu, protože aspirace na Velkou Albánii zahrnují i části Makedonie a Černé Hory, kde žijí Albánci. Podporujeme snahu prezidenta Zemana, aby ČR neuznávala Kosovo jako samostatný stát – Kosovo je součást Srbska.

Kurti řekl, že národní sjednocení je „historický zájem Albánců”. Albánie se netají snahou vytvořit Velkou Albánii zahrnující všechna území na Balkáně, kde žijí Albánci, což ohrožuje i Severní Makedonii a Černou Horu.

Připomínáme zradu vlády Mirka Topolánka z ODS a Karla Schwarzenberga z TOP 09, která uznala nezávislost samozvaného státu Kosovo, který zakládali lidé z teroristické organizace UÇK. „Vždy jsem o těchto představitelích říkal, že jsou představiteli narkomafie financované na základě válečných zločinů,“ řekl před časem prezident Miloš Zeman o představitelích samozvaného státu Kosovo a měl pravdu. Takzvaná republika Kosovo je země s obrovským vlivem mafie a země, kde se cvičí a připravují radikální islámští bojovníci.

Zrada české vlády na srbském národě je o to odpornější, že v roce 1938 se hlásilo 60 tisíc dobrovolníků z této balkánské země na obranu Československa proti Němcům…

K dnešnímu dni neuznalo statut Kosova jako samostatného státu téměř 80 států světa, včetně Číny, Ruska, Španělska, ale i sousedního Slovenska. Odsuzujeme válečné zločiny Spojených států amerických spáchané na srbském národu. Odsuzujeme „humanitární bombardování“, které podporoval tehdejší prezident republiky Václav Havel. Považujeme Kosovo nadále za součást Srbska. Odmítáme tím také požadavky propagátorů a vyznavačů islámu na vznik tzv. „Velké Albánie“.

https://www.novinky.cz/…/vitez-voleb-v-kosovu-sni-o-sjednoc…

2019-10-10T15:38:22+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0