Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Pokud evropské země označí turecký vojenský útok na severu Sýrie za invazi, Turecko pošle do Evropy 3,6 milionu syrských běženců.

Aktualita

Radim Fiala: Pokud evropské země označí turecký vojenský útok na severu Sýrie za invazi, Turecko pošle do Evropy 3,6 milionu syrských běženců.

Napsala to agentura Reuters s odkazem na slova tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Musíme se postavit takovému sprostému a drzému vydírání a v případě potřeby poslat na hranice armádu a hranice tvrdě bránit!

„Není nic lehčího než otevřít brány a poslat 3,6 milionu uprchlíků,“ řekl Erdogan v projevu zákonodárcům z jeho strany AK.

Turecký prezident Erdogan spojil ve svých rukách velice třaskavou směs tureckého šovinismu s expanzivním islámem a aspiracemi na obnovení Osmanské říše. Připomeňme, že imigrace, neboli hidžra, je jednou z forem džihádu a šíření islámské víry. To se bohužel tureckému prezidentovi daří. Naprosto odsuzujeme, že EU rezignovala na ochranu vnějších hranic EU před nelegální imigrací. Abychom zabránili šíření islámské záplavy, potřebují mít vlastní hráz na svých hranicích.

EU poskytla Turecku v letech 2016 až 2018 tři miliardy eur, což je přibližně 77 miliard korun, stejnou částku by Ankara měla dostat v období 2019 až 2023. Dvě miliardy eur půjdou z unijního rozpočtu, přičemž jednu miliardu zaplatí členské státy. Na Českou republiku padl diktát Bruselu ve výši účtu 11,38 milionu eur, což je přibližně 290 milionů korun. Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM zaplacení tohoto výpalného potvrdila loni v listopadu. V minulém volebním období vláda hnutí ANO, ČSSD a KDU-ČSL dokonce chtěla prosadit v rámci EU bezvízový styk pro Turecko.

Nechat se vydírat tureckým diktátorem je pro SPD zcela nepřijatelné. Pokud Ergogan své výhrůžky splní, ponese za to plnou odpovědnost Brusel a Babišova vláda. V této souvislosti je potřeba se připravovat na ostrahu našich vlastních hranic a připravovat soubor vlastních vládních bezpečnostních opatření.

https://www.novinky.cz/…/invaze-pustim-do-evropy-miliony-be…

2019-10-10T15:40:11+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0