Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Už tu jsou první oběti agresivního postupu primátora Hřiba (Piráti) proti Číně.

V odvetě za diplomatické spory Čína odstřihne fotbalový klub Slavia od financí jejího majitele, upozornil prezident Miloš Zeman. Piráti a vedení Prahy poškozují také cestovní ruch s Čínou, který naší zemi přináší finance a lidem práci. Ukazuje se, že Piráti a pražská koalice (TOP 09, STAN, KDU-ČSL a Praha sobě) zájmům naší země škodí a že osudy lidí, kteří mohou přijít o práci, jsou jim ukradené.

„Má být zastaveno financování Slavie Praha. Jestli pan primátor Hřib si připíše na konto svých politických úspěchů, nebo spíše neúspěchů, to, že se ocitne v potížích pražský fotbalový klub, tak si myslím, že to může potěšit jenom sparťany. A ani ty ne, pokud jsou fair play,“ prohlásil Zeman.

Nejde jen o Slávii, ale také o cestovní ruch. Česká republika dosud investovala obrovské peníze z kapes našich daňových poplatníků do pozitivní propagace České republiky v Číně. Například státní agentura CzechTourism tam provozuje vlastní zastoupení. Výsledkem je obrovský nárůst čínských turistů, kterých k nám ročně jezdí přes 600 tisíc a řadí se tak na špičku.

Díky tomu mají desetitisíce Čechů kvalitní práci v cestovním ruchu, ať jsou to pracovníci v hotelech, restauracích, galeriích, muzeích, na hradech a zámcích, řidičů zájezdových autobusů či průvodců. Příjmy od turistů generují značné prostředky do státního rozpočtu, které stát potřebuje na výplatu důchodů, na zdravotnictví či na školství. Tohle všechno mnohaleté úsilí pirátské vedení pražského magistrátu ničí, aniž by nabídli jakoukoli pozitivní alternativu.

Uznávání jednotné Číny, které vedení Prahy v čele s Piráty odmítá, je oficiální politikou České republiky. To znamená, že ČR uznává Tibet a Tchaj-wan za integrální součást Čínské lidové republiky. „Česká republika, spolu s celou EU, realizuje politiku jedné Číny. S Tchaj-wanem nemá diplomatické styky,“ píše se na stránkách českého ministerstva zahraničí.

Je skandální, aby hlavní město Praha mělo jinou zahraniční politiku než Česká republika. To je v rozporu s ústavním pořádkem naší země! Vidíme, že Piráti a vedení Prahy poškozují zájmy České republiky a jejích občanů.

2019-10-11T13:04:33+01:00