Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Tak to je skandální. Kvůli novému disciplinárnímu řádu polských soudců zažalovala Evropská komise Polsko u Soudního dvora EU

Aktualita

Radim Fiala: Tak to je skandální. Kvůli novému disciplinárnímu řádu polských soudců zažalovala Evropská komise Polsko u Soudního dvora EU

Komise to uvedla ve čtvrtečním prohlášení, podle něhož prý zákon zavádějící možnost postihů pro soudce ohrožuje nezávislost justice. Eurokomise tak učinila tři dny před polskými parlamentními volbami (konají se v neděli) a hrubě se tím vměšuje do vnitřních záležitostí polského státu. Hnutí SPD naprosto odmítá, aby se EU vměšovala do vnitřních záležitostí suverénních států! Unie tak prokázala, že navazuje na Brežněvův koncept omezené suverenity. Je skandální, že eurokomisařka za ČR Věra Jourová tažení Bruselu proti Polsku i Maďarsku podporuje!

„Polský zákon především umožňuje, aby byli řadoví soudci podrobováni disciplinárnímu vyšetřování, procedurám a sankcím na základě obsahu jejich soudních rozhodnutí,“ zdůvodnila eurokomise svůj krok.

Jednak do toho Bruselu podle nás vůbec nic není a jednak je to rozumné opatření proti soudcokracii a diktatuře soudů, které si dělají, co chtějí, a nemají jakoukoli odpovědnost. I my v SPD navrhujeme konkrétní změny. Chceme časově omezený mandát soudců, chceme, aby měli přímou hmotnou odpovědnost za chybné rozsudky, za justiční omyly.

Evropská unie se zjevně inspirovala Brežněvovou doktrínou omezené suverenity a připravuje nástroje, kterým chce přimět k poslušnosti neposlušné národní státy, které například odmítají imigraci, gender a multikulturalismus. Novým klackem se stává pojem „právní stát“, kdy členský stát EU, který nerespektuje hodnoty EU a „právního státu“, bude potrestán ztrátou svých práv a eurodotací. Tyto „evropské hodnoty“ vnucované Bruselem jsou ale sluníčkářské. Evropská unie nám chce tímto způsobem vnucovat sluníčkářský neomarxismus jako státní ideologii. To hnutí SPD naprosto odmítá.

Evropská komise na začátku dubna vydala prohlášení: „Když se v některém členském státě vnitrostátní mechanismy ochrany právního státu nejeví být schopné čelit hrozbám pro právní stát, je společnou odpovědností institucí EU a členských států přijmout opatření k řešení této situace.“ Není vám to nějaké povědomé?

Připomeňme slova Leonida Iljiče Brežněva, která bývají uváděna v souvislosti s tzv. Brežněvovou doktrínou omezené suverenity: „A když se vnitřní a vnější síly nepřátelské socialismu snaží zvrátit vývoj některé socialistické země směrem k obnově kapitalistického řádu, když hrozí nebezpečí věci socialismu v této zemi, hrozba pro bezpečnost socialistického společenství jako celku – to už se stává nejen problémem lidu té země, ale i společným problémem, který se týká všech socialistických zemí.” (Брежнев Л. И.: Ленинским курсом, т. II. М., 1970, с. 329)

Připomeňme si, jak si Evropská unie definuje takzvaný právní stát. Například Maďarsko bylo Evropským parlamentem pranýřováno za to, že zde „přetrvávají patriarchální stereotypní postoje k postavení žen ve společnosti“, že v nových školních učebnicích se prý „stále objevují genderové stereotypy, podle kterých jsou ženy primárně matkami a manželkami“, že „na rovnost žen a mužů v souvislosti s volbami se nevztahují žádné právní požadavky“ (rozuměj kvóty), že Maďarsko dosud neratifikovalo Istanbulskou úmluvu nebo že „ústavní zákaz diskriminace mezi důvody diskriminace výslovně nezahrnuje sexuální orientaci ani genderovou identitu a že by jeho úzká definice rodiny mohla vést k diskriminaci, neboť nezahrnuje jisté druhy rodinného uspořádání, včetně párů stejného pohlaví“.

Čili Evropská unie nám chce tímto způsobem vnucovat sluníčkářský neomarxismus jako státní ideologii. To hnutí SPD naprosto odmítá. Odmítáme omezenou suverenitu, kterou prosazuje Brusel společně s eurokomisřkou Věrou Jourovou.

https://www.novinky.cz/…/kvuli-moznosti-trestat-soudce-zaza…

2019-10-11T14:39:51+01:00

Aktuality

Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání

Pátek 16.02.2024|

16.2.2024 12:55 Radek Rozvoral: Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání! Ministr Marian Jurečka z KDU-ČSL představil začátkem února návrh zákona, který upravuje systém vyplácení sociálních dávek. Konečné ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0