Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: To je opravdu otřesný příklad islámské nenávisti a brutality.

Aktualita

Radim Fiala: To je opravdu otřesný příklad islámské nenávisti a brutality.

Pětatřicetiletá kurdská politička Hevrin Chalafová byla v neděli brutálně zavražděna a znásilněna na cestě z Rakky do Kámišlí poblíž dálnice M4 v severní Sýrii během turecké ofenzivy. Arabští povstalci bojující na straně Turků ji vyvlekli z auta, znásilnili a ukamenovali. Její řidič a další civilisté byli zastřeleni. Turci se z toho radují. Odpovědnost jednoznačně nese extremistické islámské Turecko, které napadlo suverénní Sýrii. Turci a jejich spojenci se chovají jako nelidský dobytek!

Vrazi si masakr natočili na mobilní telefony a videa rozšířili na internetu. Na záběrech je ležící a umírající Chalafová, na jejímž těle drží nohu ozbrojenec, který říká: „Tohle je tělo prasete.” Podle nepotvrzených zpráv byla následně připravena o hlavu.

Je vidět také nemilosrdné střílení civilistů na kraji silnice. Vozidlo, v němž politička cestovala, je na záběrech plné kulek a obklopené povstalci. Turecký list Yenisafak blízký prezidentu Recepu Erdoganovi smrt Chalafové potvrdil. V rozporu se záběry ale tvrdí, že zemřela při útoku ze vzduchu. „Teroristická skupina utrpěla těžkou ránu. Chalafová byla neutralizována v úspěšné operaci,” raduje se nechutně cynicky turecký list.

Rozhodně odsuzujeme invazi Turecka na svrchovaném území Syrské arabské republiky. Agrese je namířena proti kurdské menšině obývající sever Sýrie. Nelze ji omlouvat žádným argumentem. V případě bezpečnostních problémů měla turecká vláda nejdříve jednat s vládou Sýrie o společném řešení. Nestalo se tak, a proto je násilný vpád na území Sýrie jasným porušením mezinárodního práva.

Hnutí SPD prosazuje uvalení sankcí na Turecko a jeho vyloučení z NATO. Navrhneme, aby se situací zabývala i Poslanecké sněmovna a tureckou invazi a zvěrstva odsoudila.

https://www.novinky.cz/…/znasilnena-a-ukamenovana-osud-kurd…

2019-10-14T16:13:44+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0