Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: ČR nemůže být nadále v NATO společně s Tureckem.

Aktualita

Radim Fiala: ČR nemůže být nadále v NATO společně s Tureckem.

Hnutí SPD v souvislosti s Tureckou agresí opakovaně upozorňuje na naprostou bezpáteřnost politiky EU, NATO a z toho vyplývající dvojaká stanoviska české vlády. Dnes je na místě požadavek na okamžité ukončení veškerých přístupových jednání EU s Tureckem. Turecko si nezaslouží ani žádnou podporu ostatních členských zemí Severoatlantické aliance. NATO jako pakt, který byl založen na kolektivní obraně, by v žádném případě nemělo jakýmkoliv způsobem podporovat nezákonné napadení Sýrie Tureckem.

Generální tajemník NATO Stoltenberg by neměl Turecko vyzývat k umírněnosti a zdrženlivosti, ale urychleně svolat mimořádný summit NATO a vyloučit Turecko z aliance za bezprecedentní akt agrese proti suverénnímu státu a porušování lidských práv projevující se terorem proti Kurdům. Ukazuje se falešná tvář této aliance. Turecká agrese je lumpárna a hnutí SPD bude žádat zařazení mimořádného bodu na jednání Sněmovny, kde by došlo k odsouzení této agrese. Vyzveme vládu k uvalení zbrojního embarga a dalších vhodných sankcí na Turecko.

2019-10-16T10:07:30+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0