Radim Fiala: Maďarský premiér Viktor Orbán prohlásil, že pokud Turecko pošle migranty do Evropy, je připraven maďarské hranice bránit silou.

17/10 2019
Orbán nemluví jen tak do větru a hrozba masové migrace směřující z Balkánu tu jistě je. K podobnému kroku by podle hnutí SPD v případě invaze imigrantů měla přistoupit i Česká republika. „Pokud Turecko pošle další statisíce lidí, budeme muset použít sílu, abychom ochránili maďarské hranice. Nikomu nepřeji, abychom se k tomu museli uchýlit,“ prohlásil Orbán. Maďarský premiér má v tomto naši plnou podporu. „Jestliže Evropa definuje operaci v Sýrii jako invazi, pak můžeme otevřít dveře a poslat 3,6 milionu syrských uprchlíků k vám,“ prohlásil před týdnem turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Již mnohokrát jsem upozorňoval, že musíme být připravení chránit své hranice a musíme mít připravenu hráz proti imigrační povodni. Schengenský systém bohužel znamená, že kromě slušných občanů evropských zemí se mohou přes hranice volně pohybovat i zločinci a teroristé, aniž by je kdokoli zkontroloval. SPD podporuje bezvízový styk a volné cestování občanů vyspělých zemí, ale nikoliv občanů rozvojových či muslimských zemí. A současně s možnými hraničními kontrolami, aby byla zajištěna bezpečnost českých občanů a abychom mohli případně zadržet nelegální imigranty, teroristy a zločince na našich hranicích. https://eurozpravy.cz/…/orban-pohrozil-pouzitim-sily-pokud…/