Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: V tisku se objevily informace, že vláda předkládá návrh zákona, ve kterém by se velkým řetězcům zakazovalo, aby nabízely slevové akce pro zákazníky.

Aktualita

Radim Fiala: V tisku se objevily informace, že vláda předkládá návrh zákona, ve kterém by se velkým řetězcům zakazovalo, aby nabízely slevové akce pro zákazníky.

Pokud by tomu tak bylo, tak se někdo asi zbláznil a hnutí SPD proti tomu bude tvrdě vystupovat. Pan ministr zemědělství Toman to sice popírá, ale budeme situaci monitorovat a proti takovému zákonu, který by zakázal slevy, bychom se jasně postavili. Uvidíme, co z mezirezortního řízení nakonec vzejde…

Každopádně i v souvislosti s tím, že současná vláda skokově zvyšuje spotřební daně a další poplatky, zavádí nové daně, tak bude v obchodech díky vládě ANO, ČSSD a KSČM nepochybně dráž.

Pokud jde o samotné slevové akce, tak jsme samozřejmě pro boj s nekalými praktikami, kdy například obchodník před slevou výrazně uměle zvýší cenu, aby pak sleva vypadala percentuálně velmi vysoká. Nebo samozřejmě je jasný podvod, pokud je na letáku či cenovce avizovaná sleva, ale u kasy je naúčtována plná cena.

Ale poskytování slev je přece normální obchodní nástroj, který může mít různé účely. Například nalákat nové zákazníky, nižší cenou zpropagovat nový typ zboží, zbavit se „ležáků“, které nejdou na odbyt a uvolnit si sklady, či prodat zboží, kterému končí spotřební lhůta.

Zakazovat slevové akce v principu je jednak proti svobodě podnikání a jednak je to proti zájmům spotřebitelů a také sociálně slabých občanů.

2019-10-20T11:56:10+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0