Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Další důvod, proč nebýt v Evropské unii. Rakouská spolková země Horní Rakousy se obrátila na Evropskou komisi s požadavkem, aby prověřila plány České republiky na rozšiřování jaderných elektráren.

Aktualita

Radim Fiala: Další důvod, proč nebýt v Evropské unii. Rakouská spolková země Horní Rakousy se obrátila na Evropskou komisi s požadavkem, aby prověřila plány České republiky na rozšiřování jaderných elektráren.

V prohlášení o tom informoval hornorakouský radní pro životní prostřední Rudi Anschober. Komise by se podle něj měla zaměřit především na slučitelnost českých plánů s unijním právem v oblasti hospodářské soutěže… Podle hnutí SPD do našich jaderných elektráren není nic ani Rakousku, ani Evropské unii! Odmítáme se podřídit diktátu Evropské unie!

“Budeme kontrolovat každý jednotlivý krok Česka v jaderné politice, a to z politického i právního hlediska, a budeme tlačit na dodržování všech pravidel EU,” sdělil hornorakouský radní pro životní prostředí. Cílem je podle něj projekty rozšíření Dukovan a Temelína zablokovat.

Rakousko se vydalo nejadernou cestou výroby elektrické energie. Pokud se takto rozhodlo Rakousko, je to jeho věc, ale nemá právo něco takového nutit i ostatním. V současnosti nemáme zdroje, které by v dohledné době dokázaly nahradit vyrábění elektřiny z jádra. Samozřejmě, pokud se naleznou v budoucnu efektivní alternativní zdroje, které budou ekonomicky udržitelné, budou šetrné k životnímu prostředí a nebudeme je muset dotovat (jako solární barony), bude to jedině dobře, ale v současnosti jádro potřebujeme. Lepší je nebýt v Evropské unii, která nám jen svazuje ruce a brání nám, abychom si o našich věcech rozhodovali my sami.

Ještě jednou opakuji, že odmítáme zasahování do národní suverenity a pokud by soud Evropské unie rozhodl proti České republice, neměli bychom se tomu podřídit! Co si o tom myslíte Vy?

https://eurozpravy.cz/…/horni-rakousy-zaluji-na-cesko-v-br…/

2019-10-23T16:54:50+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0