Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Lidovci a Evropská unie opět prokázali, že podporují islamistický režim tureckého prezidenta Erdogana a islamizaci Evropy.

Aktualita

Radim Fiala: Lidovci a Evropská unie opět prokázali, že podporují islamistický režim tureckého prezidenta Erdogana a islamizaci Evropy.

Vlastenecká frakce Identita a demokracie, jejímž členem je hnutí SPD, předložila v Evropském parlamentu prostřednictví europoslance Ivana Davida návrh rezoluce, která by odsuzovala tureckou agresi v Sýrii a vyzvala k zavedení sankcí proti Turecku (včetně zákazu vývozu vojenského materiálu do Turecka a zastavení plateb z rozpočtu EU na migranty). Evropští lidovci (v jejichž frakci je KDU-ČSL a TOP 09) ale do rezoluce přidali ustanovení, že na Turecko uvalené ekonomické sankce by neměly poškodit tureckou ekonomiku. To si z nás snad dělají legraci, ne. 🙂 Účelem sankcí přece je poškodit ekonomiku státu, na který je uvalím…

Sluníčkářští socialisté zase prosadili odstavec, který vyzývá, aby se členské státy postaraly o děti evropských občanů bojujících na straně Islámského státu (tzv. „děti Islámského státu“) . Řada z nich prodělala vojenský a teroristický výcvik – včetně nácviku uřezávání hlav zajatcům. Někteří europoslanci si zřejmě myslí, že tito dětští hrdlořezové by měli být přemístěni do EU… Takže europoslanci ID a SPD takovouto zmršenou a vykastrovanou rezoluci nepodpořili, protože úplně změnila vyznění původně navržené rezoluce.

Evropský parlament ve čtvrtek ve Štrasburku schválil velkou většinou probruselských poslanců společný návrh rezoluce o situaci v severní Sýrii. Frakce Identita a demokracie (ID), jejímž členy jsou i poslanci zvolení za SPD, pro konečnou verzi nehlasovala. Prvotní iniciativa ke schválení rezoluce proti turecké agresi do Kurdské oblasti Rojava v severní Sýrii vzešla od českého europoslance Ivana Davida (SPD). „Náš návrh obsahoval zavedení povinného zákazu vývozu zbraní, munice a všeho co může být použito k vedení války ze všech členských zemí EU do Turecka. A návrh okamžitého zastavení všech plateb z rozpočtu EU do Turecka,“ řekl předkladatel původního návrhu frakce Ivan David.

Během uplynulých tří let získalo Turecko z rozpočtu EU devět miliard eur (asi 234 miliard korun) na péči o uprchlíky. Většinu peněz získalo na základě výhrůžek, že zaplaví EU miliony migrantů. Značnou část peněz na uprchlíky podle Ivana Davida Erdoganova vláda defraudovala a použila na vojenský útok do kurdského kantonu Afrin v severní Sýrii, který od roku 2018 okupuje.

Těsně před zahájením vojenské invaze do kurdské oblasti Rojava v severní Sýrii turecký prezident Erdogan vznesl na EU požadavek na dalších 32 miliard eur (asi 832 miliard korun) na uprchlíky. A opět hrozil zaplavit EU migranty. Německý ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) mu je bez konzultaci se zástupci ostatních členských států jménem EU slíbil. Dva dny poté Turecko zahájilo vojenskou agresi do Rojavy.

Původní návrh frakce ID byl vzat za základ tvorby tzv. „společné rezoluce“ všech frakcí zastoupených v europarlamentu. Poslanci ostatních frakcí do něj přidávali další body metodou, která připomíná českou pohádku „Jak pejsek a kočička vařili dort“. Do návrhu byly doplněny některé užitečné body – například zavedení osobních sankcí na tureckého prezidenta Erdogana, členy jeho vlády a vysoké představitele armády. Za krok správným směrem lze označit i návrh na uvalení cel na dovoz zemědělské produkce z Turecka. Jakoukoli využitelnost rezoluce však znehodnotilo lidoveckou frakcí nově přidané ustanovení, podle něhož by na Turecko uvalené ekonomické sankce neměly poškodit tureckou ekonomiku!

Návrh na okamžité zavedení povinného embarga na vývoz zbraní byl zeslaben na formulaci, aby Komise a Vysoká představitelka EU pro zahraniční a bezpečnostní politiku zvážili zavedení silnějších nástrojů, než je dobrovolné zastavení vývozu zbraní jen některými členskými státy…

Návrh na zastavení plateb EU Turecku byl rozředěn mnoha výjimkami v naprosto neúčinný nástroj. „To co bylo dáno ke schválení je příliš málo a příliš pozdě, aby to mohlo pomoci tragické situaci lidí postižených tureckou invazí a okupací,“ řekl jménem frakce ID na plénu k finální verzi europoslanec Ivan David.

Výsledek „společné práce“ všech frakcí v EP se pro frakci ID jako původního iniciátora zcela nepřijatelný. Proto zástupci ID nakonec požádali, aby byli vyškrtnuti ze seznamu předkladatelů.

Do finálního textu rezoluce proti turecké agresi do Roajvy, který byl předložen k hlasování poslancům, byl frakcí Socialistů vložen odstavec, který vyzývá, aby se členské státy postaraly o děti evropských občanů bojujících na straně Islámského státu (tzv. „děti Islámského státu“) .

Takže takhle funguje Evropská unie… Lidovci a Evropská unie opět prokázali, že podporují islamistický režim tureckého prezidenta Erdogana a islamizaci Evropy. Čím dřív nám přestane EU vládnout, tím líp…

2019-10-26T08:56:52+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0