Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Pirátský politik Jaroslav Němec, který působí mimo jiné jako zastupitel na Praze 2 v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz promluvil o skandálních věcech, které se dějí v Pirátské straně

Aktualita

Radim Fiala: Pirátský politik Jaroslav Němec, který působí mimo jiné jako zastupitel na Praze 2 v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz promluvil o skandálních věcech, které se dějí v Pirátské straně

Z dokumentů, které měl k dispozici, dle jeho slov vyplývá, že pražská pirátská zastupitelka Michaela Krausová ovlivnila výběrové řízení do dozorčí rady v Obecním domě. „Podle mě je dost pokrytecké veřejně kázat o morálce, transparentnosti a kritizovat za to ostatní strany, a přitom sami máme mezi sebou politiky, kteří v tomto ohledu fatálně pochybili,“ přiznal Němec. Opět se ukazuje to, na co už upozorňujeme delší dobu, že Piráti kážou vodu a pijí víno a vážně poškozují Českou republiku i její občany.

„Z poslední doby mě nejvíce mrzelo, jakým způsobem spolu se svým partnerem (poslanec Pirátů Jakub Michálek) ovlivňovali dění na magistrátu, jak museli být někteří „odejiti“ pro odlišný názor či kritiku postupu paní Krausové,“ řekl také. Připomeňme, že místopředsedu Pirátů Jakuba Michálka někteří straničtí kolegové obviňují z šikany.

Dodejme také, že nejdřív rezignovala na funkci předsedkyně Pirátů v pražském zastupitelstvu bývalá pornoherečka Michaela Krausová, protože se veřejně provalily včetně důkazních fotografií její schůzky s manažerem firmy JCDecaux Tomášem Tenzerem souzeným za korupční jednání a manipulace s veřejnými zakázkami, které Krausová neuvedla na pirátském webu, kde mají být přitom zveřejňovány všechny schůzky členů strany s podnikateli a lobbisty.

A stejný skandál teď potkal také nově zvoleného předsedu pražských pirátských zastupitelů Viktora Mahrika, na kterého se ihned provalilo, že se s Tenzerem rovněž dvakrát sešel, a opět je neuvedl do evidence schůzek lobbistických kontaktů. Napsal je tam až nyní pod tlakem, jelikož to na něj veřejně prasklo. Krausová i Mahrik zůstávají nadále vlivnými pirátskými zastupiteli na Magistrátu Hl. m. Prahy.

Spolupráce Pirátů a firmy JCDecaux si média všimla již vloni, jelikož Piráti dostali při komunálních volbách velmi nestandardní slevu na reklamu ve volební kampani 60 až 75 procent. Vyplývá to z faktur. Holt asi něco za něco…

Těch věcí je ale mnohem více. Novinky informují, že i když má vedení Prahy v programovém prohlášení, že bude v hlavním městě zvyšovat bezbariérovost městské hromadné dopravy, tak ke konci letošního června pražský magistrát zrušil část speciální bezbariérové linky H1 pro vozíčkáře mezi Černým Mostem a stanicí Florenc. Desítky vozíčkářů jsou kvůli tomu v zoufalé situaci.

Praha věnovala na homosexualistický festival sto tisíc korun. Praha rovněž podporuje částkou 120 tisíc korun festival „Tvůrčí Afrika aneb všichni jsme Afričani“. Další homosexualistický projekt, který Praha finančně podporuje, je Centrum queer paměti, které prý „vytváří vysoce profesionální zázemí pro uchování kulturního dědictví pražské queer komunity“ – na to jde sto tisíc korun.

Pražské zastupitelstvo také schválilo individuální dotaci v hodnotě přes 5,1 milionu korun sluníčkářské neziskové organizaci Integrační centrum Praha (ICP), která se prý stará o „integraci“ migrantů v Praze.

Ještě před časem také Piráti verbálně bojovali proti kumulaci funkcí a politickým trafikám. Říkali, že na pozice v městských firmách mají usednout odborníci. Jakmile se ale dostali k moci, tak na své předvolební sliby zapomněli a na pozice dosazované vedením Prahy posadili často vlastní zastupitele a politiky.

Vzpomínáte, jak Piráti před volbami říkali: „Pusťte nás na ně!“? Jejich voliči se mylně domnívali, že tím mysleli: „Pusťte nás na zkorumpované politiky“. Nyní vidíme, že tím Piráti mysleli: „Pusťte nás taky na koryta.“ Jakmile se stali součástí koalice vládnoucí v Praze, už si pěkně rozdělují dobře placené funkce a koryta. Kážou vodu, ale pijí víno plnými doušky. Hnutí SPD prosazuje hmotnou odpovědnost a odvolatelnost politiků pro případ, kdy se politici zpronevěří svým předvolebním slibům.

2019-10-29T10:00:24+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0