Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Zájmem Maďarska je zlepšení spolupráce mezi Západem a Ruskem, řekl maďarský premiér Viktor Orbán na společném setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Budapešti

Orbán má pravdu. Podle hnutí SPD bychom měli mít s Ruskem korektní nekonfliktní vztahy. Podporujeme rovnováhu moci a degaulleovskou politiku „všech azimutů“, tedy spolupráci se všemi státy světa, se kterými je možné výhodně kooperovat. Odmítáme agresivní zvyšování napětí válečnými štváči. Musíme snažit vymanit z ekonomické závislosti na EU a Německu, neboť ekonomická závislost přináší i závislost politickou. Neměli bychom být hloupí a dělat užitečného idiota Washingtonu, Bruselu a Berlínu, ale hájit vlastní národní a ekonomické zájmy a dělat vlastní suverénní politiku. Přesně tak, jak činí Viktor Orbán.

Podle Putina výměna zboží mezi Ruskem a Maďarskem loni zaznamenala nárůst téměř 30 procent. Západní Evropa se bohužel vydala cestou zkázy jednak podporou neomarxismu, islamizace a masové imigrace, jednak likvidací své ekonomiky globalismem a podporou klimatického šílenství. Význam států BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jihoafrická republika) bude stále vzrůstat a naše země se ekonomicky musí více obracet na východ a na jih a musíme snažit vymanit z ekonomické závislosti na EU a Německu, neboť ekonomická závislost přináší i závislost politickou.

Připomeňme, že i další státy včetně Německa budují s Ruskem ekonomické vztahy. Například Dánsko ve středu i přes námitky Spojených států schválilo stavbu plynovodu Nord Stream 2, který bude po dně Baltského moře přivádět zemní plyn z Ruska do Německa.

Neměli bychom být hloupí a dělat užitečného idiota Washingtonu, Bruselu a Berlínu, ale hájit vlastní národní a ekonomické zájmy a dělat vlastní suverénní politiku. Přesně tak, jak činí Viktor Orbán. Co myslíte?

2019-10-31T10:37:29+02:00