Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Jsme na tom hůř než Rwanda, Gambie, či Tádžikistán! Zpráva Doing Business sleduje, jakým způsobem regulační opatření ovlivňují podnikatelskou aktivitu v jednotlivých zemích.

Aktualita

Radim Fiala: Jsme na tom hůř než Rwanda, Gambie, či Tádžikistán! Zpráva Doing Business sleduje, jakým způsobem regulační opatření ovlivňují podnikatelskou aktivitu v jednotlivých zemích.

Dle ní naše země patří k těm nejhorším na světě. Jsme na 41. místě, dokonce za africkou Rwandou, která je rozvrácená občanskou válkou! Loni se ČR umístila na 35. místě, čili se situace ještě zhoršuje! V podmínkách pro zahájení podnikání je naše země ale až na 134. místě a v podmínkách pro získání stavebního povolení dokonce až na 157. příčce. To jsou výsledky nekompetentního vládnutí ANO, ČSSD a KSČM. Babišova vláda nemaká… Lidé jim to jednou spočtou…

Kdyby se radši Hamáček než o pronásledování českých vlastenců a odpůrců islamizace staral o blaho českých občanů…

Povolovací procesy ve stavebním řízení jsou v Česku na úrovni zemí jako Kamerun, Argentina, Východní Timor či Kosovo…

Vyplňováním daňových přiznání a plněním všech daňových předpisů strávily loni české firmy v průměru 230 hodin ročně. To je stejně jako o rok dříve, vyplývá ze zprávy. V tomto ohledu skončila ČR na 53. místě, což je také velmi tristní.

Také připomeňme, že od roku 2000 se v ČR postavilo 309 km, od 2010 pouze 75 km dálnic a prodloužily se o 62 %. V Polsku mezitím 1282 km od roku 2000 a 783 km od roku 2010, nárůst je 350 procent. Maďarsko postavilo 1476 km od 2000 a 447 km dálnic od 2010, což je trojnásobný nárůst.

Ekonom Lukáš Kovanda upozornil, že na počátku tisíciletí jsme měli v přepočtu na obyvatele rozsáhlejší dálniční síť než Maďaři i Poláci. Nyní však má Maďarsko zhruba 2,5krát více dálnic na obyvatele než ČR a viditelně nás dotahuje také Polsko. Poláci v absolutním vyjádření, tedy bez přepočtu na obyvatele, vybudovali v letech 2000 až 2016 2,5krát více kilometrů dálnic než ČR.

Ve světovém žebříčku kvality silnic se tak Česko těžce propadá, což dokazuje propad až na 74. místo. Umístili jsme se hůře než například Gambie či Tádžikistán!

Vidíme, že jsme na tom hůř než Rwanda, Gambie, či Tádžikistán! To jsou výsledky nekompetentního vládnutí ANO, ČSSD a KSČM. Babišova vláda nemaká… Lidé jim to spočtou…

https://www.idnes.cz/…/svetova-banka-doing-business-studie-…

2019-10-31T15:55:12+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0