Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Školské odbory ovládané panem Dobšíkem a ČSSD vyhlásily na 6.11. stávku učitelů.

Aktualita

Radim Fiala: Školské odbory ovládané panem Dobšíkem a ČSSD vyhlásily na 6.11. stávku učitelů.

Důvodem je, že nárůst platů o 10 procent je rozdělen tak, že nejde vše do tarifní části platu, ale dvě procenta jdou do zvýšení, které může ředitel školy dát nejlepším učitelům.

Hnutí SPD programově prosazovalo dosažení hranice odměňování ve školství na úroveň 130 procent průměrné mzdy. Peníze najdeme! Jen zrušení inkluze přinese několik miliard, ale to vláda neudělá, protože se bojí Bruselu.

Jak se na situaci dívá hnutí SPD? Především vnímáme současnou situaci ve školství komplexně. Úroveň znalostí žáků ve školách se snižuje. Zásadní v této věci byl rozvrat osnov s přesnými požadavky na obsah a kvalitu a zavedení inkluze ve vzdělávání jako nástroj ochrany údajně diskriminované romské menšiny. Samozřejmě se léta podceňoval společenský význam práce učitele včetně jeho platu.

V době, kdy tyto zrůdnosti prosazovali ministři školství za ČSSD, měl pan Dobšík stávkovat! Školství vyžaduje dnes zásadní zrušení nesmyslů nadiktovaných z ideologických důvodů EU. Česká republika má jediné bohatství a tím jsou vzdělané děti a mládež. Jestli nás o to ideologové připraví, budeme jako národ a stát vyřízeni. Dnes zavedená inkluze ve vzdělávání a ústup od požadavků na znalosti a řád ve škole jsou promyšleným krokem, jak zničit naši budoucnost.

Proč by měli žáci znát matematiku, když bankéři potřebují půjčovat peníze lidem, kteří si nespočítají splátky. Matematika je základ technických znalostí, ale do montoven je potřeba jen v zásadě nekvalifikovaná pracovní síla za nízkou mzdu. Do státní a veřejné správy jsou zase potřeba ideologové, kteří věří, že mezi mužem a ženou nejsou žádné rozdíly, rodina je přežitek a vlastenectví zločin. K těmto cílům bohužel směřuje náš vzdělávací systém a samozřejmě se tak děje pod silným vlivem politických neziskovek.

Potřebujeme zásadní změny, které obnoví jeho skutečnou kvalitu. Musíme zvýšit nároky na výsledky práce učitelů a samozřejmě je zaplatit. Hnutí SPD programově prosazovalo dosažení hranice odměňování ve školství na úroveň 130 procent průměrné mzdy. Peníze najdeme! Jen zrušení inkluze přinese několik miliard, ale to vláda neudělá, protože se bojí Bruselu. Chceme kvalitního a motivovaného učitele, kteří naučí žáky skutečné znalosti.

Učitelé by měli hájit svá práva a založit si nezávislé odbory, které budou hájit jejich požadavky. Pan Dobšík a jeho organizace to není. Je to jen politická atrapa ČSSD. A jeho „stávka“ má pouze posilovat pozice ČSSD ve vládě. Učitelé už měli jít do stávky dávno, ale důvodem neměly být pouze peníze, ale celkový stav školství, za který nesou bývalé vládní strany a hlavně ČSSD zásadní odpovědnost.

2019-11-01T14:54:13+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0