Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Hnutí SPD jasně podporuje zrušení daně z nemovitosti a zrušení daně z nabytí nemovitosti.

Aktualita

Radim Fiala: Hnutí SPD jasně podporuje zrušení daně z nemovitosti a zrušení daně z nabytí nemovitosti.

Překvapuje mě, ale že ODS a TOP 09 také podporují zrušení daně z nabytí nemovitosti, když samy tuto daň zvýšily ze 3 na 4 procenta! Hnutí ANO se jen snaží oškubat lidi – stejně jako to v minulosti dělaly ODS a TOP 09!

Přitom právě daň z nabytí nemovitosti patří k nemorálním daním, protože stát daní ještě jednou již zdaněné legální peníze. Hnutí SPD podporuje, aby si občané mohli pořizovat nemovitosti a byli co nejvíce ekonomicky nezávislí a nebyli závislí na libovůli státu.

V dnešní době, kdy jsou nemovitosti obrovsky drahé, budeme lidem zamezovat, aby si mohli pořídit vlastní bydlení? A daň z nemovitosti? Když už si někdo bydlení horko těžko pořídí, tak bude platit jak mourovatý každý rok?

Výše daně z nabytí se počítá z kupní ceny nemovitosti – státu se z ní odvádí 4 %. To jsou desítky až stovky tisíc korun navíc. V případě nemovitosti za dva miliony korun dnes kupující hradí daň ve výši 80 tisíc korun. Při pořízení bytu či domu za čtyři miliony už je ale daň 160 tisíc korun. Podle ekonomů by po zrušení daně mohly nemovitosti zlevnit a v důsledku by to mohlo znamenat zlepšení dostupnosti bydlení.

Co myslíte Vy?

2019-11-03T15:52:40+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0