Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Společnost Enes Fleisch, která je spojována s halal porážkami, začala pracovat přes odpor místní radnice i místních obyvatel na vybudování vjezdu, který nutně potřebuje pro zřízení jatek v bývalém klatovském masokombinátu.

Jednatelem firmy je Fatih Simsek, občan islámské Turecké republiky. My v hnutí SPD jasně říkáme, že nenávistný islám a halal porážky v České republice nechceme!

Idnes.cz informoval, že nevoli místních obyvatel vzbudil inzerát, jímž firma před třemi lety sháněla zaměstnance se znalostí rituální porážky halal podle islámských tradic.

Povolení ke zřízení vjezdu sice firmě vydal v polovině roku 2015 příslušný silniční správní úřad, po zjištění dalších okolností se tomu radnice ale snažila zabránit. „Ve chvíli, kdy jsme dostali doplňující informace o možném záměru firmy, učinili jsme patřičné a možné kroky,“ vysvětlil již dříve Deníku změnu stanoviska města starosta Klatov Rudolf Salvetr.

„Město Klatovy se důrazně distancuje od zpráv, které na sociálních sítích obviňují město, že s jeho tichým souhlasem vzniká černá stavba vjezdu do objektu bývalého masokombinátu. Město Klatovy se již 4 roky všemi dostupnými prostředky brání vzniku této stavby. V průběhu září 2019 firma upravila pozemek do současné podoby (obrubníky, štěrk), aniž by v souladu s podmínkami přizvala správce sítí (Technické služby města Klatov jako správce veřejného osvětlení + ČEZ). V danou chvíli má město Klatovy podány 3 žaloby včetně uložení povinnosti uvést pozemek do předešlého stavu a uložení povinnosti zdržení se jakýchkoli stavebních zásahů do tohoto pozemku,“ vyjádřilo se město na svých stránkách.

Firma sice dnes tvrdí, že halal porážky vykonávat nechce, ale Vy jí věříte? Hnutí SPD nesouhlasí s pronikáním kapitálu z islamistických zemí do naší republiky. A Turecko už dnes bohužel je islámskou diktaturou.

Je to opravdu nehorázné zvláště pak při pomyšlení na všechny ty výjimky při porážce stylem halal (tzv. Zabíha), při které musí být zvíře podříznuto muslimem za recitace modlitby a to záměrně bez předchozího omráčení (aby tu modlitbu slyšelo). Zvíře tak umírá i několik minut a je při takovéto porážce při plném vědomí. Ačkoli je tento způsob ke zvířeti velmi krutý a byl i v mnoha státech zakázán, byla mu v ČR udělena v roce 2010 za vlády ODS a TOP 09 výjimka Ministerstvem zemědělství v zákoně o ochraně zvířat, kdy se nadřadil islám nad ochranu zvířat.

My v hnutí SPD jasně říkáme, že islám a halal porážky v České republice nechceme!

2019-11-06T14:18:53+02:00