Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Piráti prosazují dvoumilionovou dotaci z veřejných peněz pro firmu miliardáře Zdeňka Bakaly, který je spojován s kauzou vytunelováni OKD.

Aktualita

Radim Fiala: Piráti prosazují dvoumilionovou dotaci z veřejných peněz pro firmu miliardáře Zdeňka Bakaly, který je spojován s kauzou vytunelováni OKD.

Za to má pirátsky politik a pražský radní Vít Šimral slíbené, že může vystoupit na akci, kterou pořádá Bakalova firma Economia. Tato společnost vydává Hospodářské noviny, Respekt, Aktuálně.cz a financuje DVTV. Informovaly o tom ParlamentníListy.cz. Koukám, že nás Piráti ve vedení pražského magistrátu přichází hodně draho! A to bylo jejich keců o boji proti korupci. Jakmile se dostali ke korytům, chovají se úplně stejně jako ostatní vládnoucí papaláši. A že by propojení na Bakalu bylo dalším důkazem o napojení Pirátů na Sorose?

Připomeňme například, že Nadace Open Society Fund (OSF) udělila Novinářské ceny za rok 2018, kdy v nominacích byly hojně zastoupené i články redakcí z vydavatelství Economia a některé z nich si dokonce odnesly ocenění ve svých kategoriích… Ruka ruku myje.

Piráti mají zase vazby na Sorosův Open Society Fund přes poslance Pirátů Mikuláše Ferjenčíka, který díky nadaci Open Society Fund, kterou založil George Soros, studoval dva roky ve Velké Británii. Ferjenčík pracoval i pro Rekonstrukci státu rovněž financovanou Open Society Fund George Sorose.

Připomeňme také, že Piráti nominovaly do Rady ČTK Josefa Šlerku, což je člověk napojený na sorosovské globalisty. Šlerka podporuje globalistickou a neomarxistickou agendu a spolupracoval i s Open Society Fund George Sorose. A Ivan Bartoš hovořil o spolupráci s Ústavem nezávislé žurnalistiky, který je rovněž placen OSF…

Pojďme ale zpět k samotné dotaci pro Bakalu. V tisku R-34547, který předkládá Vít Šimral, pirátský radní Radě hlavního města Prahy a následně jejímu zastupitelstvu, je předkládán návrh na základě žádosti ze dne 1. července 2019 o poskytnutí finančních prostředků formou dotace pro společnost Economia. Jejím jediným akcionářem je miliardář Zdeněk Bakala.

Žadatel požádal hlavní město prostřednictvím radního pro oblast školství, sportu, vědy a podpory podnikání Víta Šimrala (Piráti) o poskytnutí finančních prostředků na zajištění akce „The Prague Education Festival“. Akce se bude konat od 14. 11. – 16. 11. 2019. O kolik si Bakalova společnost řekla? O dva miliony korun. Pirátští politici šli navíc tak daleko, že už nyní připravili „U S N E S E N Í Zastupitelstva hlavního města Prahy“, které má dva miliony Bakalově firmě přiklepnout…

Vzpomínáte, jak Piráti před volbami říkali: „Pusťte nás na ně!“? Jejich voliči se mylně domnívali, že tím mysleli: „Pusťte nás na zkorumpované politiky“. Nyní vidíme, že tím Piráti mysleli: „Pusťte nás taky na koryta.“ Jakmile se stali součástí koalice vládnoucí v Praze, už si pěkně rozdělují dobře placené funkce a koryta. Kážou vodu, ale pijí víno plnými doušky. A teď se o koryta řežou mezi sebou. Hnutí SPD prosazuje hmotnou odpovědnost a odvolatelnost politiků pro případ, kdy se politici zpronevěří svým předvolebním slibům.

https://www.parlamentnilisty.cz/…/NEVEREJNY-DOKUMENT-Pirati…

2019-11-06T16:02:04+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0