Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM prosadila zvýšení daní a poplatků o 16,2 miliardy korun.

Tyto peníze dáme v příštím roce státu navíc z našich peněženek. Vláda to zdůvodňuje tím, že potřebuje peníze pro lidi. To není pravda! Vláda má jen takové peníze, které vybere od lidí na daních a poplatcích. To je v pořádku, pokud za ně zajišťuje hospodárně veřejnou službu v zájmu občanů. Naše hnutí SPD považuje uvedené zvýšení daní za naprosto do očí bijící zbytečné ždímání peněz od lidí, kteří pracují a podnikají. Pokud státu chybělo 16,2 miliardy na penze, nebo jiné potřebné výdaje, stačilo škrtnout nákup 12 vrtulníků z USA, každý za miliardu, a ve školství zrušit inkluzi, která stála letos 6 miliard.

Úspory mohly pokračovat ve zrušení podpory pro parazity v sociálním systému odmítající práci, ve zrušení podpory politických neziskovek v řádu miliard a ukončení podpory solárních baronů v řádech desítek miliard. Žádné zvyšování daní ani deficitní rozpočet dnes Česká republika mít nemusí. Bylo by dost na penze, školství i zdravotnictví. Vláda zvyšuje daně a dělá dluhy jen proto, že zájmy politiků jsou nad zájmy občanů, kteří poctivě pracují a podnikají.

2019-11-09T09:34:43+02:00