Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Podle předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského jste nejspíš méněcenní a zakomplexovaní, pokud používáte pojmy „sluníčkář“, „pravdoláskař“ či „lepšolidé“.

Aktualita

Radim Fiala: Podle předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského jste nejspíš méněcenní a zakomplexovaní, pokud používáte pojmy „sluníčkář“, „pravdoláskař“ či „lepšolidé“.

Podle mého hlubokého přesvědčení to vyplývá z jeho slov. To je ze strany Rychetského podle mě opravdu vrchol arogance a sám se po mém soudu chová jako „lepšočlověk“, „pravdoláskař“ a „sluníčkář“, který se dívá na normální obyčejné lid zpatra, když jsou kritičtí k masové imigraci, Evropské unii, polistopadovému vývoji, k roli NATO a USA nebo když se bojí o bezpečnost a budoucnost naší země a svých dětí. Sám se rozčiluje, že se používají uvedené pojmy, ale neváhá jiné lidi urážet jako méněcenné či zakomplexované… Také hovořil o tom, že se zde šíří strach z uprchlíků a islámu a že máme přijímat „uprchlíky“…

My na rozdíl od pana Rychetského si nemyslíme, že pokud používáte termíny „sluníčkář“, „pravdoláskař“ či lepšolidé, tak že jste méněcenní či zakomplexování. Také si nemyslíme, že u nás uprchlíci a islám nejsou. Braňme se společně proti arogantním elitářům, kteří plivou na obyčejné lidé, a společně zvítězíme. ????

„Najednou se používá termín havloid, pravdoláskař, sluníčkář jako nadávka, pejorativní termín. Lepšolidé, myslím, nebo co. A hledat ty příčiny asi není jednoduché. Nepochybné je, že jednou z těch příčin je už zmíněná existence virtuálních sociálních sítí, které dávají anonymní prostor lidem, kteří jsou nějakou formou zakomplexovaní, méněcenní nebo jenom neúspěšní a někde si potřebují najít toho, kdo to zavinil, kdo jim to způsobil; a je pak velmi lehké někoho označit a Václav Havel je symbolem toho, co se tady odehrálo před třiceti lety,“ řekl v úterním vysílání pořadu Fokus Václava Moravce na ČT24 Rychetský.

A pak si přisadil, že se zde šíří i „strach z uprchlíků, které tady nemáme, a strach z islámu, který tady nemáme“.

Pan Rychetský varuje před šířením fake news, ale podle mého názoru je sám šíří. Není pravda, že zde nemáme „žádné uprchlíky“. Například europoslankyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová řekl, že vláda v roce 2018 udělila 47 azylů a doplňkovou ochranu asi 120 lidem – Iráčanům, Syřanům a Afgháncům, tedy lidem, kteří přišli do České republiky nelegálně. Připomeňme navíc, že policie loni v celém Česku odhalila 4992 cizinců, kteří v Česku pobývali nelegálně, zmínila ČTK. Je to o 254 více než v roce 2017.

A že zde nemáme v ČR islám? Nežije zde několik desítek tisíc muslimů? Nejsou zde mešity a muslimské modlitebny ve velkých městech? Pražský imám Sámer Shehadeh není obžalován za podporu terorismu? Připomeňme muslima Dominika Kobulnického, který je obžalován z přípravy teroristického útoku v Praze, za což mu hrozí až patnáctiletý trest vězení.

A co dvaatřicetiletý Egypťan Mustafa Fathí Ibrahím Aldavíní plánoval v Brně vraždu své expřítelkyně, mluvil i o vraždě jejího údajného nového přítele, přičemž se sháněl po pistoli, případně po výbušninách a mluvil o spolupráci s Islámským státem? A že předseda Ústředí muslimských obcí v ČR Muneeb Hassan Alrawi ve svém kázání v brněnské mešitě vysvětloval, že období mezi sedmi a devíti lety je nejlepší čas na vštěpování lásky k islámu i nenávisti ke všem, kteří neuznávají Alláha, a děti, které se nechtějí modlit, mají rodiče s láskou bít? To vše je v pořádku?

Rychetský též řekl, že je zklamán, že česká společnost není ochotna přijmout „jakoukoli lidskou bytost, která utíká před terorem a násilím“. Poukázal přitom, že se tak děje zrovna u nás, když po roce 1968 přijímali na Západě mnoho našich uprchlíků… To je argumentační faul! Naši emigranti nebyli džihádisté, nebyli to muslimové, kteří mají naprosto odlišné hodnoty od našich, a kteří často v západní Evropě působí kriminalitu či teroristické útoky…

Složení diskutujících v pořadu Václava Moravce bylo opět „vyvážené“. Prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová, předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský, předsedkyně Učené společnosti Blanka Říhová a přednosta Ústavu etiky a humanitních studií 3. lékařské fakulty UK Marek Vácha… Darmo mluvit…

My na rozdíl od pana Rychetského si nemyslíme, že pokud používáte termíny „sluníčkář“, „pravdoláskař“ či “lepšolidé”, tak že jste méněcenní či zakomplexovaní. Také si nemyslíme, že u nás uprchlíci a islám nejsou. Braňme se společně proti arogantním elitářům, kteří plivou na obyčejné lidé, a společně zvítězíme. ????

https://www.parlamentnilisty.cz/…/-Havloid-pravdolaskar-slu…

https://www.parlamentnilisty.cz/…/Siri-se-tu-strach-z-uprch…

2019-11-14T11:16:36+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0